Tıp Fakültesi
30.07.2021

Metko 2021 Öğrenci Kongresi

METKO2021 Tıpta İnovasyon Öğrenci Kongresi kongre düzenleme kurulunda yer alan öğrencilerimizin, Hocalarımızın desteğiyle gerçekleştirdiği yaklaşık 2 yıllık özverili çalışmalarının sonucunda 9-10 Temmuz tarihlerinde online platformda gerçekleştirildi.
 
Türkiye’nin dört bir yanından hatta bununla sınırlı kalmayıp Amerika’dan davet edilen ve kongremize katılan, alanlarının en iyisi konuşmacı hocalarımızla öğrenci sunumlarının da içinde yer aldığı 8 farklı oturum düzenlenildi.
 
Kongremize 45 farklı üniversitenin tıp fakültelerinden katılım oldu. Aynı anda izlenme sayısı 360’ı geçen kongremize toplam 735 farklı IP’den bağlanıldı.
 
Tıpta İnovasyon konusunun gereği tıp fakültesi harici öğrencilere de açık olan kongremizde mühendislik, fen bilimleri, fizyoterapi, diş hekimliği gibi çeşitli fakültelerden 50’nin üzerinde öğrenci katılımcı olarak yer aldı, içlerinden bazıları aktif katılım yaparak çalışmalarını da sundu.
 
Aktif katılım yönünden büyük ilgi gören METKO 2021’de 47 öğrenci sözlü ya da poster sunumuyla yer aldı. Bu öğrencilerin çalışmaları önümüzdeki haftalarda Mevlana Science Ek sayısında yayınlanmak üzere bir araya getirildi.
 
Online bir kongreyi özgünleştirmek ve etkili hale getirmek için kongre düzenleme kurulu çeşitli etkinlik fikirleriyle kongremizin son derece özgün ve unutulmaz bir hal alması için çabaladı. Bu etkinlikler arasında oturum içeriklerine göre düzenlenen kahoot yarışmaları; TUS için ders, kitap ve dershane çekilişleri; kokteyl ve konser düzenlenen Kongre Gecesi yer aldı. Kahoot yarışmalarıyla öğrencilere teknolojik aletlerden oluşan 6 farklı ödül verildi, çeşitli çekilişlerden toplam 54 öğrenci yararlandı. Yine kongremize has bir uygulama olarak bütün katılımcılara içerisinde katılım belgesi, 16 gb flash disk, tohumlu kalem, not defteri ve daha birçok hediyenin bulunduğu özel paketler kargolanarak teslim edildi.
 
Kıymetli hocalarımızın katılımı ve aktif katılımcı öğrencilerin sunumlarıyla son derece güçlü bir bilimsel program oluşturan METKO2021, bilimselliği destekleyen kendine has etkinlikleriyle programı çeşitlendirerek katılımcılarından danışman hocalarından ve öğretim üyelerinden büyük beğeni topladı.