Tıp Fakültesi
02.12.2015

Türk Bilim Adamına Uluslararası Liderlik Ödülü

Hindistan’da düzenlenen 17. Uluslararası Acil Tıp Kongresi’nde /Society of Emergency Medicine in India (SEMI) Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başar Cander’e Uluslararası Liderlik ödülü verildi.

Ödülün teması International Leadership/Uluslararası Liderlik olarak belirlenirken, törende bir çok ülkeden yetkililer ve bilim adamları katıldı. Törende ödülü kendisine American Academy Of Emergency Medicine In India(AAEMI) Başkanı Dr. Swaminatha Mahadevan’ın verdiğini belirten NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başar Cander, böylesi bir ödüle layık görülmüş olmaktan fevkalade memnun olduklarını ifade etti. Dünyadaki birçok Tıp Dernek Başkanı ve Bilim Adamları arasında böyle bir ödülün Türkiye den bir bilim adamına verilmesi ülkemiz ve tıp camiamız açısından oldukça önemli. Gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını kaydeden Cander, ortak çalışmaların devam edeceğinin de altını çizdi. Acil Bakım konusunda göstermiş oldukları özverili çalışmaların kendilerine bu ödülü kazandırdığına dikkat çeken Prof. Dr. Başar Cander şunları söyledi: “Törende hükümet yetkilileri, binden fazla katılımcı vardı. Kendileri bu kategoriyi çok önemli buluyorlar. Liderlik vizyonundan yararlanmak istediklerini de ifade ettiler. Ortak çalışmalarımız devam edecek.” Prof Dr. Başar Cander ATUDER başkanı olarak birçok uluslararası organizasyon ve çalışmanın başında görev yapıyor.