Meram Meslek Yüksekokulu
25.12.2023

Meram MYO Grafik tasarım programı saha gezilerine 3. sü ile devam etti.

"Meram Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı’nın öğrencileri, teknik gezilerine hız kesmeden devam ediyor. Programın 3. teknik gezisinde , öğrencilerimiz 21 Aralık 2023 tarihinde Baskı Teknikleri dersi kapsamında bir saha gezisi gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, öğrencilerimiz Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Çevikbaş Matbaacılık ve Ambalaj Sanayi şirketini ziyaret etti. Ziyaret sırasında, öğrencilerimiz baskı çeşitlerinden olan Rotogravür baskıyı yerinde gözlemleme fırsatı buldular. Ayrıca, çelik silindir klişenin nasıl hazırlandığı ve gravür baskının nasıl yapıldığı konularında bilgi edindiler.

Ambalaj baskısı üzerine hizmet veren Çevikbaş Matbaacılık ve Ambalaj Sanayi’nin yetkililerine, öğrencilerimize bu değerli deneyimi yaşattıkları için teşekkür ederiz. Bu tür saha gezileri, öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratikle buluşturarak, sektör hakkında daha derinlemesine bilgi sahibi olmalarını sağlamaktadır."