Meram Meslek Yüksekokulu
22.12.2023

Yerli Malı Haftası’nda Aşçılık Öğrencileri Hünerlerini Sergiledi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası’nda, Öğr. Gör. Cemil Uslu öncülüğünde, yerli malzemelerle hazırladıkları ürünlerle dikkat çektiler.

Yerli Malı Haftası’nın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artması ve ülkenin zenginliklerinin korunmasıdır. Bu kapsamda, aşçılık öğrencileri, Türk mutfağının çeşitli yörelerine ait yemekler, tatlılar, salatalar ve içecekler hazırlayarak, hem yerli malı kullanmanın önemini vurguladılar, hem de lezzetli sunumlar yaptılar.

Öğrencilerin hazırladığı ürünler arasında, Seferihisar tatlısı, Akçaabat köftesi, Muğla halkası, tas kebabı ve Aydın mücveri yemekleri vardı.

Öğrencilerin emekleriyle ortaya çıkan bu lezzetli ürünler hem akademisyenler hem de diğer öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı. Aşçılık Programı öğrencileri, Yerli Malı Haftası’nı kutlarken, Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini de gözler önüne serdiler.