Meram Meslek Yüksekokulu
22.12.2023

NEÜ Meram MYO Öğrencileri Huzurevi Ziyaret Etti



Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı 2. sınıf öğrencileri, gönüllülük çalışmaları dersi kapsamında Merkezsev Özel Huzurevi'ni ziyaret etti.

Öğrenciler, öğretim görevlisi Aliye Ayan ve okul müdürü ve müdür yardımcılarının da katılımıyla gerçekleştirdikleri ziyarette, huzurevi sakinleri ile sohbet etti. Öğrenciler, yaşlılara hazırladıkları ikramları sundu ve hediyeler takdim etti.

Huzurevi sakinleri, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrenciler ise, yaşlılarla vakit geçirmekten ve onlara yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.


Ziyaretin Amacı Gönüllülük Ruhunu Geliştirmek

Gönüllülük çalışmaları dersi kapsamında düzenlenen ziyaretin amacı, öğrencilere gönüllülük ruhunu aşılamak ve toplumsal sorumluluk bilincini geliştirmekti. Öğrenciler, ziyarette yaşlılarla sohbet ederek onların yalnızlıklarını gidermeye ve onlara moral vermeye çalıştı.

Öğretim görevlisi Aliye Ayan, ziyaretin öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeleri açısından önemli olduğunu belirterek, "Öğrenciler, bu ziyarette yaşlılarla vakit geçirerek onların yaşamlarını daha yakından tanıma fırsatı buldular. Bu sayede, toplumsal sorumluluk bilinçleri gelişti" dedi.