Meram Meslek Yüksekokulu
21.12.2023

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Profesyonel Bıçak Eğitimi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Meslek Yüksekokulu, Pirge Akademi iş birliği ile öğrencilerine profesyonel bıçak eğitimi verdi. Seminer salonunda gerçekleşen eğitimde, kurumsal eğitim uzmanı Fırat Erbil, mutfaklarda kullanılan farklı bıçak çeşitlerini ve doğrama tekniklerini anlattı.

Eğitimde, bıçak seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, bıçakların bakımı ve temizliği, uluslararası standartlara uygun doğrama yöntemleri gibi konular işlendi. Ayrıca, öğrenciler arasında masat ile bıçak bileme yarışması düzenlendi. Yarışmada birinci olan öğrenciye Pirge Akademi tarafından şef bıçağı hediye edildi.

Profesyonel bıçak eğitimi, gastronomi ve mutfak sanatları alanında öğrenim gören öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Bu tür eğitimlerin, öğrencilerin iş hayatına hazırlanmasında önemli bir rol oynadığı düşünüyor ve Pirge akademiye teşekkür ediyoruz.