Meram Meslek Yüksekokulu
13.12.2023

Söyleşi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Çemrek’in katılımıyla “Küreselleşme ve İnsan Hakları” konulu bir söyleşi düzenlendi. Bu etkinlik, yüksekokulumuz öğrencileri ve personeli için önemli bir öğrenme ve bilgi paylaşma fırsatı oldu.
Prof. Dr. Çemrek, konuşmasında küreselleşmenin insan hakları üzerindeki etkisini detaylı bir şekilde ele aldı. Küreselleşmenin, insan haklarının evrenselleşmesine yardımcı olduğunu, ancak aynı zamanda bazı zorlukları da beraberinde getirdiğini vurguladı. Bu zorluklar arasında, ulusal egemenliğin azalması ve küresel kuruluşların artan etkisi gibi konular yer aldı.
Etkinliğin sonunda, katılımcılar Prof. Dr. Çemrek’e teşekkür etti. Onun bilgisi ve deneyimi, katılımcılara konu hakkında derinlemesine bir anlayış kazandırdı. Ayrıca, bu tür etkinliklerin, öğrencilerin ve personelin bilgi ve anlayışlarını genişletmeye yardımcı olduğu belirtildi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Meslek Yüksekokulu, gelecekte de bu tür bilgilendirici etkinlikler düzenlemeye devam edecektir. Bu etkinlikler, öğrencilerin ve personelin bilgi ve anlayışlarını genişletmeye yardımcı olacak ve onları küresel konular hakkında daha bilinçli hale getirecektir. Bu tür etkinlikler, üniversitenin öğrencilerine ve personeline sunduğu değerli öğrenme fırsatlarından sadece bir tanesidir. Bu nedenle, tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.