Meram Meslek Yüksekokulu
07.04.2022

Eczane Yardımcı Personel Eğitimi

  Üniversitemiz ve Konya Eczacı Odası öncülüğünde lise ve önlisans programı mezunlarının istihdamına yönelik olarak düzenlenecek eczane yardımcı personeli eğitimi programı için Konya Eczacı Odası başkanı Uzm. Ecz. Ahmet Hakan KORU ve beraberindeki heyet, Meslek Yüksekokulumuz Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı ve Gıda İşleme Bölümü Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı öğrencileri ile bir araya geldi.
Konya Eczacı Odası başkanı Uzm. Ecz. Ahmet Hakan KORU bölgemizde eczanelerde çalışan yardımcı personel sayısında ciddi derecede açık olduğu, bu bağlamda nitelikli ve donanımlı alanda yetişmiş önlisans mezunlarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek düzenlenecek eğitim programının sektöre olumlu katkılar vereceğini söyledi.
Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Hüseyin ÇETİN, eğitim programının öğrencilerimize gelecekte güzel bir iş imkanı sunacağını ve program içinde meslek yüksekokulumuz öğrencilerinin de dahil olacağından son derece mutlu olduklarını dile getirdi.
Meslek Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Hakan VATANSEV ve Öğr. Gör. Öznur EYMİR ile Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Turan AKDAĞ ise eğitim programının öğrencilerimizin mesleki ve teknik bilgilerine önemli oranda fayda sağlayacağını ve mezuniyet sonrası iş olanaklarının artacağına dikkat çekerek eğitim programına katkı veren tüm paydaşlara teşekkür ettiklerini belirttiler.