Meram Meslek Yüksekokulu
27.09.2022

2022-2023 Güz Yarıyılı Ders Kayıt Güncellemeleri (2. Sınıf Öğrencilerimiz İçin / Yönetmelik Değişikliği Nedeniyle)

Üniversitemiz "Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"  26 Eylül 2022 tarih ve 31965 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. İlgili değişiklikler kapsamında, Üniversitemiz 2022-2023 eğitim-öğretim yılı kayıt yenileme sürecinin tamamlanması sebebi ile yapılan değişiklikler arasında yer alan “Öğrenci, yarıyıl/yıl başında öncelikle alt sınıflarda hiç almadığı, devamsızlıktan kaldığı veya başarısız olduğu dersleri almak kaydıyla bulunduğu yarıyıl/yıl derslerinden de alır. Öğrenci bulunduğu yarıyılda, alt yarıyıllarda başarısız olduğu derslerle birlikte (yan dal ve çift ana dal hariç) toplam 45 AKTS kredisinden fazla ders alamaz. Eğitimöğretim yılı sonunda mezun olabilecek son sınıf öğrencilerinin alabileceği toplam AKTS kredisi hesabına devam zorunluluğu olmayan dersler dahil edilmez. Öğrenci, ders seçimine danışmanının da görüşünü alarak kendisi karar verir.” hükmü uyarınca son sınıf öğrencilerimizden bu kapsamda 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılına ait varsa alacakları derslere ilişkin taleplerini, 29.09.2022 tarrihi mesai bitimine kadar aşağıdaki dilekçe ile Yüksekokulumuz öğrenci işleri birimine şahsen veya mail yoluyla ([email protected]) iletmeleri gerekmektedir. İlgili öğrencilerimize önemle duyurulur.
Dilekçe İçin TIKLAYINIZ.
Yönetmelik İçin TIKLAYINIZ.