Meram Meslek Yüksekokulu
31.08.2020

2020/2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLARARASI, YURT DIŞI ve EK MADDE-1 YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

Ağız ve Diş Sağlığı Programı için TIKLAYINIZ.

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı için TIKLAYINIZ.

İlk ve Acil Yardım Programı için TIKLAYINIZ.

İSTENEN BELGELER

1- Öğrenci Belgesi (Üniversitesinden onaylı veya E-devlet üzerinden alınabilir.)

2- Not Belgesi/Transkript (Öğrencinin öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumundan aldığı, bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları ve genel ağırlıklı not ortalamasını gösteren resmi onaylı belgenin aslı)

3- ÖSYM Yerleşme Belgesi (Onay Kodlu) (Ek Madde-1 kapsamında kayıt yaptıracak öğrenciler ayrıca tüm puanlarının bulunduğu ÖSYM sonuç belgesini de teslim edeceklerdir.)

4- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

5- Disiplin cezası almadığına dair belge (Öğrenci belgesi veya Not belgesinde ceza almadığının belirtilmiş olması yeterlidir.)

6- Ders İçeriği (Öğrenim görülen yükseköğretim kurumunun bilgi paketlerinden alınabilir.)

7- Yatay Geçiş yapmaya engel olmadığına dair resmi onaylı belge.

8- Öğrencinin geldiği Üniversiteye ait öğrenci kimlik kartı. (Kimlik kartı yoksa kayıp ilanı)

9- 6 Adet Fotoğraf

10- %10 Belgesi (2. öğretimden normal öğretime yatay geçiş yapan öğrenciler için geçerlidir.)

NOT-2: Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına yatay geçiş yapacak öğrencilerin aşağıdaki özel koşulu sağlamaları gerekmektedir;

Kayıt tarihinde (Öğrenim gördüğü Üniversite için) en fazla 25 yaşında olmak, vücut yapısı düzgün olmak; astım, bronşit, epilepsi, nefes darlığı, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık vb. gibi biyolojik bozukluğu olmamak; bayılma, histesi, marazi çarpıntı ve benzeri psikolojik ve sinirsel hastalıklardan herhangi birine yakalanmış olmamak; herhangi bir okuldan disiplin cezası ile uzaklaştırılmış olmamak; boy uzunluğunun erkek öğrencilerde en az 1,67 m., kız öğrencilerde 1,60 m. ve boy uzunluğunun 1 metreden fazla olan kısmı ile vücut ağırlığı arasında +/- 10 kg’dan fazla fark olmaması (vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümleri çıplak ayak ve aç karnına olacaktır) gerekir. Kayıt sırasında bedensel ve psikolojik yapısının itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olduklarını tam teşekküllü devlet ve üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.