Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı

Program Hakkında
Anabilim Dalımız 1997 yılında eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırılması çerçevesinde Fen Bilgisi Öğretmeni yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. 1998-1999 akademik yılında eğitim vermeye başlayan Anabilim Dalımız 4 yıllık lisans eğitiminin yanı sıra Yüksek Lisans eğitimi de vermektedir.
Eğitim fakültelerinin yeniden düzenlenmesi çalışmaları ile 2016-2017 öğretim yılında bölüm ve anabilim dalları yeniden yapılandırılmış ve yeni düzenlemeyle Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü bünyesinde Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı adını almıştır. Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim dalının eğitim dili Türkçe ve öğrenim süresi 4 yıldır. 
 
Kariyer Hedefi
Mezunlarımız özel ya da devlet okullarında Fen Bilgisi Öğretmeni ve yönetici olarak istihdam edilebilmektedir. Bununla birlikte öğrenciler, Fen Bilgisi Eğitimi ana bilim dalı veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora yaparak yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı olarak ta görev yapabilmektedir.