Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire B.
20.10.2022

Elsevier Complete Anatomy Deneme Erişimi

Elsevier  Complete Anatomy  Deneme Erişimi

Elsevier tarafından sunulan Complete Anatomy platformu deneme erişiminiz 14.10.2022 tarihi başlangıç olarak 1 ay süreliğine açılmıştır.
Aşağıda detay bilgileri verilen Complete Anatomy platformuna kullanıcıların erişebilmesi için takip edilmesi gereken prosedür aşağıda adım adım belirtilmektedir.

Eğitim video kaydını aşağıda linke tıklayarak tekrar izleyebilirsiniz: Tıklayınız

Ayrıca Ekte sosyal medya paylaşımları için kullanabileceğiniz görseli de bulabilirsiniz.

Erişim: Uygulama içinden, aşağıdaki kayıt işlemi adımlarını tamamladıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

1. Adım: Bilgisayarınıza/Tabletinize/Akıllı Telefonunuza ücretsiz uygulamasını indirin.
iPhone: https://apps.apple.com/us/app/complete-anatomy-2019-mobile/id1309253074
iPad: https://apps.apple.com/us/app/complete-anatomy-2019/id1054948424
MAC bilgisayar: https://apps.apple.com/us/app/complete-anatomy-2019/id1141323850?mt=12
Windows bilgisayar : https://www.microsoft.com/tr-tr/p/complete-anatomy-platform-2020/9nblggh40f2t?activetab=pivot:overviewtab
Android cihazlar : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a3d4medical.completeanatomy

1. Adım: Aplikasyonu cihazınızın uygulamaları içinden açın.

1. Adım: Bir hesap oluşturun:
Sağ-üst köşede Get Started’a tıklayıp “ sign up for free” seçeneğiyle kaydınızı oluşturun.
              Kurumsal e-mailinizi girin ve şifre belirleyin. Profil detay bilgilerini de girdikten sonra bir onaylama maili alacaksınız.
               (@erbakan.edu.tr)

1. Adım: Mail kutunuza giderek gelen mail içindeki onay butonuna basınız.

1. Adım: Erişim kodunu aktif edin (Redeem Code).
Aplikasyon içinde Settings (Ayarlar) menüsünden My Accounts (Hesabım) kısmına girip aşağıdaki erişim kodunuzu Redeem Code bölümüne girip Redeem butonuna basınız.
              Ekrandan çıkış yaparak Complete Anatomy’i kullanmaya başlayabilirsiniz.

Öğrenciler için kullanılacak Redeem Code: (G6F7ACN0DQO5)

Akademisyenler için kullanılacak Redeem Code: (2L1WFUT03OR0)

Kampüs IP ağına bağlıysanız koda gerek kalmadan bağlanabilirsiniz

metin içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturulduA picture containing table

Description automatically generated

Elsevier tarafından sunulan Complete Anatomy; dünyanın en gelişmiş 3D anatomi platformu; öğrencilere, akademisyenlere ve sağlık profesyonellerine anatomi eğitimi ile ilgili devrim niteliğinde çözümler sunmaktadır.
Complete Anatomy, dünyada 400’den fazla üniversitede 2,5 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.

A person posing for the camera

Description automatically generated

Tanıtım videosu için buraya tıklayınız.
Kullanım ile igili tüm videolar için buraya tıklayınız.

Yıllar süren çalışmanın sonucu olarak; kadın tam vücut modeli platform içerisine eklenmiştir ve bu güncelleme ile, ilk defa kadın ve erkek vücudu anatomi platformlarında eşit olarak temsil edilmektedir.

Diagram

Description automatically generated with medium confidence

Complete Anatomy platformundaki erkek ve kadın modelleri üzerinde, 12 sistemi ve 17.000’den fazla yapıyı inceleyebilirsiniz. Tam vücut modelleri, baş-boyun, abdomen, toraks gibi farklı vücut bölümlerine ait modellerin yanında, dokuların ve hücrelerin yapılarına yakından bakmak için mikroanatomi modellerini kullanabilirsiniz.
Mikroanatomi modelleri ile ilgili detaylar için buradan ilgili videoya ulaşabilirsiniz.

Erkek ve kadın modelleri arasında kolayca geçiş yaparak cinsiyete bağlı yapısal farklılıkları modeller üzerinden inceleyebilirsiniz.
A screenshot of a computer

Description automatically generated with medium confidence

İçerik Düzenleme araçları: Complete Anatomy içerisindeki; işaretleme, etiketleme, metin kutusu ve resim ekleme, kesit alma gibi araçları kullanarak modeller üzerinde düzenlemeler yapabilir, kişiselleştirilmiş çalışma ekranları oluşturabilirsiniz.

İçerik Oluşturma ve Paylaşma: Complete Anatomy içerisindeki hazır ekranları, atlas görüntülerini, quizleri ve videoları içerik oluşturmak için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kendi hazırladığınız quizleri ve ekranları da bu içeriklere ekleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz içerikleri farklı öğrenci grupları ile paylaşabilir, öğrencilerinizin içeriklerinizle olan etkileşimini ve performansını Assessment Dashboard üzerinden inceleyebilirsiniz.

Ders Anlatımlarının oluşturulması ile ilgili videoyu izlemek için tıklayınız.
Sorular ve quzilerin oluşturulması ile ilgili videoyu izlemek için tıklayınız.
Gruplar oluşturma ve gruplara içerik ekleme ile ilgili videoyu izlemek için tıklayınız.

Radyoloji modülü ile, radyolojik görüntülerdeki yapıları 3 boyutlu model üzerinde karşılaştırabilirsiniz.
Radyoloji ile ilgili videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Complete Anatomy içerisinden erişebileceğiniz içerikler:
  • 3 boyutlu Kadın ve Erkek modelleri, mikroanatomi modelleri
  • Atlas görüntüleri, hazır ekranlar, quizler
  • Videolar
  • Ders Anlatımları
  • Radyoloji modülü
  • Içerik düzenleme araçları
  • Akademisyen araçları: Ekranlar ve quizler oluşturma, gruplara özel içerik oluşturma, kaydetme, paylaşma
  • Öğrencilerin ders etkileşimlerini ve quiz sonuçlarını takip edebileceğiniz Assessment Dashboard