Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı

Hakkımızda

       Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Fakültemizin ileri tanısal ve tedavi alt yapısına sahip bir cerrahi kliniğidir. Anabilim Dalımızda 1 Profesör, 2 Doçent ve 2 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 5 öğretim üyesi ile 15 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır.
       Polikliniğimiz Tıp Fakültesi Yeni Hizmet Binası C blok 1. katta 6 muayene ünitesinden oluşmaktadır. 3 yan dal muayene ünitesinde otoloji-nörootoloji, tinnitus (çınlama), rinoloji, horlama-uyku apnesi, baş-boyun, larengoloji, vertigo (baş dönmesi) ve ses poliklinikleri yapılmaktadır. İleri inceleme amacıyla endoskopik görüntüleme ünitesi, ses hastalıklarında tanısal amaçla kullanılan videolarengostroboskopi ünitesi mevcuttur. Polikliniğimizde ayrıca iki adet kulak muayene mikroskobu mevcut olup kulak hastalıklarının ileri tanısal incelemeleri için kullanılmaktadır.
      Yataklı servisimiz 26 yatak kapasitesine sahiptir. F blok 5. Katta hizmet vermektedir. Kliniğimizde 7 hemşire ve 7 yardımcı personel görev yapmaktadır.  
       C Blok 1. Katta faaliyet gösteren üst düzey teknolojik cihazlarla donatılmış olan işitme ve denge laboratuarımızda sıfır yaş grubundan itibaren çocuk ve erişkinlerdeki işitme kaybı ve baş dönmeleri objektif olarak teşhis edilerek mümkün olan en erken dönemde rehabilitasyon uygulanmaktadır. İşitme ve denge laboratuarı işitme ünitesinde Saf-Ses Odyometrisi, yüksek frekans odyometri, Konuşma Odyometrisi, BekesyOdyometrisi, Timpanometri, Akustik Refleks Ölçümleri, ReflexDecay testi ile işitme fonksiyonunun değerlendirilmesi yapılmaktadır. Yine işitme ünitesinde OAE (otoakustikemisyon), ABR (uyarılmış potansiyel odyometrisi) gibi elektrofizyolojik testler yapılmaktadır. Denge ünitemizde her türlü denge bozukluğunun teşhisi ve rehabilitasyonuKalorik test, VEMP (Vestibularevokedmyogenicpotentials), VHIT (Video HeadImpulse Test), VNG (videonistagmografi) ve dinamik bilgisayarlı postürografi cihazı ile yapılmaktadır.
Üniversite hastanemizin modern ameliyathane biriminde tüm rutin KBB baş ve boyun cerrahisi ameliyatlarının yanı sıra kulak hastalıkları alanında mikrocerrahi yöntemleri ile kulak zarı onarımı, işitme rekonstrüksiyonu, kolesteatom ve otoskleroz ameliyatları, nörootolojik cerrahiler; burun hastalıklarında, endoskopik hipofiz cerrahisi de dahil olmak üzere her türlü fonksiyonel endoskopik sinüs cerrahisi, estetik burun cerrahisi, horlama ameliyatları ve radyofrekans cerrahisi,  endolaringealmikroşirürji, sescerrahisi ve her türlü baş-boyun bölgesi tümörlerinin rezeksiyonu gibi ileri cerrahi işlemler uygulanmaktadır.
      Anabilim Dalımızda klinik hasta muayene ve tedavileri yanı sıra Araştırma görevlilerimizin teorik ve pratik eğitimleri ve 5. sınıf stajyer doktorların eğitim faaliyetleri sürdürülmektedir.
      Anabilim Dalı Başkanlığı Prof.Dr. Hamdi ARBAĞ tarafından yürütülmektedir.
 
DUYURULAR
PERSONEL
  • Öğretim Üyeleri :
- Prof.Dr. Hamdi Arbağ
- Doç.Dr. Mehmet AkifEryılmaz
-Doç.Dr.Mitat ARICIGİL
- Dr.Öğr. Üyesi Mehmet AkifDündar
- Dr. Öğr. Üyesi Fakih Cihat Eravcı
 
  • Araştırma Görevlileri
- Arş.Gör.Dr. Taha Yasin Yıldız
- Arş.Gör.Dr. NursultanAbakir
- Arş.Gör.Dr. Erdem Bayrakçı
- Arş.Gör.Dr. NergizSalahova
- Arş.Gör.Dr. Malik Alafifi
- Arş.Gör.Dr. Fatma Ardıç
- Arş.Gör.Dr. Hilmi Alper
- Arş.Gör.Dr. Miyase Orhan
- Arş.Gör.Dr. Sema Güleç
- Arş.Gör.Dr. Yasin Kaplan
- Arş.Gör.Dr. Leyla Alisoy
- Arş.Gör.Dr. Mehmet Kaplan
- Arş.Gör.Dr. İbrahim Kolukısa
- Arş.Gör.Dr. Zeynep Tekeli
- Arş.Gör.Dr. Ahmet Talha Demir
 
Odyometri
Uzm. Ody. Damla Deveci,
Uzm. Ody. Mustafa Atay,
Ody. Betül Aydemir