Koronavirüs Komitesi
24.03.2020

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’dan Sağlık Çalışanlarına Mesaj

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde, başından beri canla başla insan canı kurtarmaya odaklanan başta Meram tıp fakültesi hastane personelimiz olmak üzere tüm  sağlık çalışanlarına, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiği bir mesaj yayımladı:

“Merhaba değerli kardeşim,

Sizi en kalbi duygularımla selamlıyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

Geçmişten bugüne sağlık çalışanlarımız, özellikle toplumsal vakalarda kendi sağlıklarından önce toplumun sağlığı demişler, insanlığın iyiliği ve ortak geleceği için mücadele vermişlerdir. Bildiğiniz gibi tüm dünyayı etkisi altına alan bir salgınla mücadele veriyoruz. Ve sizler de bu mücadelenin en önemli kahramanları olarak her daim minnetle anılmanıza vesile olacak üstün bir gayret ortaya koyuyorsunuz.

Koronavirüsün tüm dünyada yarattığı panik sürerken, yüksek risk grubunda bulunmanıza rağmen, salgınla mücadelede bir an bile geri adım atmadınız, her zaman bu mücadelenin en ön cephesinde yer almaya devam ettiniz ve ediyorsunuz. İnsanımızın iyiliğine ve hayatına adanmış binlerce isimsiz kahramanımız arasında yer alan üniversitemiz sağlık çalışanlarına, yaşatmak için gösterdikleri üstün gayretlerinden ötürü gönülden teşekkür ediyorum.

İyi ki varsınız!

Değerli kardeşim,

Ülkemizde yürütülen Koronavirüsle mücadele sürecinde, doğru bilginin sürekli olarak kamuoyu ile paylaşıldığı ve önceliğin insan olduğu bir kriz yönetimi söz konusudur. Ancak üzülerek müşahede ettiğimiz gibi; bu süreçte maalesef aslı olmayan ve kamuoyunu endişeye düşüren gündemler de oluşabilmektedir. Çeşitli sosyal medya platformları aracılığı ile oluşan bu sahte gündemler, toplumda infiale sebep olabilmekte, ne yazık ki ortada bir belirsizlik varmış algısı yaratmakta ve bu durum da insanımızın moralini bozmaktadır. Ancak bildiğiniz gibi bu süreçte moral değerlerimizi yüksek tutmamız ve dayanışma içerisinde olmamız en önemli hususların başında gelmektedir.

Bu bağlamda, sorumlu bireyler olarak üzerimize düşen görevleri toplumu korku ve paniğe sevk etmeden yapmamız gerektiğini asla unutmayalım. Bu kritik dönemde ülkemizde yürütülmekte olan Koronavirüsle mücadele çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi bakımından, çalıştığımız kurum adına yakın çevremize dahi açıklama yapmamaya, özellikle sosyal medya platformlarında kurumumuzu ya da süreci zorlaştıracak paylaşımlarda bulunmamaya özen gösterelim. Çalışma ortamından yapılacak iyi niyetli bir paylaşımın dahi yanlış kişilerin eline geçebileceğinin, çeşitli montaj ve kırpmalarla çok farklı noktalara varabileceğinin farkında olalım.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin her bir üyesi bizim için çok kıymetlidir. Kendi sağlığınız ve ailenizin sağlığı için alınan önlemlere uymanızı rica ediyorum. Unutmayın, sizler aynı zamanda bu sürecin en önemli rol modelisiniz.

Tekraren ve altını çizerek belirtmek istiyorum: İyi ki varsınız…

Sizleri bir kez daha en kalbi duygularımla selamlıyor, başarılar diliyor, Allah’a emanet ediyorum.”