Konya Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu
31.08.2018

Üniversitemizi Yeni Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine

Sevgili Öğrencilerimiz;

Kayıt işleminizin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz;

Kayıt işleminizi iki farklı şekilde yapabilirsiniz;

A) E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT;

- Tüm PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabilirsiniz.

*E-Devlet üzerinden kayıt işleminin nasıl yapılacağını görmek için tıklayınız.  

- E-Devlet üzerinden kayıt yapan ikinci öğretim öğrencilerimizin öğrenim ücretlerini 07 Eylül 2018 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. ÖĞRENİM ÜCRETİNİ ÖDEMEYEN İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ÖĞRENCİLİK HAKLARINDAN FAYDALANAMAYACAKTIR.        

E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin 24-28 Eylül 2018 tarihleri arasında öğrenim gördüğü Fakülte/Meslek Yüksekokula aşağıdaki belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

1. E-Devlet kayıt belgesi. (E-Devlet üzerinden kayıt onaylandıktan sonra sistemden alınan belge)

2. 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,

3. İkinci üniversite harcı  yada ikinci öğretim öğrencilerinin öğrenim ücretini ödendiğine ilişkin dekont. (Öğrenci numaranız ile Vakıfbank Şubeleri, ATM'leri ve Vakıfbank İnternet Bankacılığından ödeme yapılabilir.)

*Öğrenci Numaranızı ve ödemeniz gereken öğrenim ücreti miktarını öğrenmek için tıklayınız.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

B) ŞAHSEN KAYIT;

E-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları ilgili Fakülte/Meslek Yüksekokul öğrenci işleri birimine aşağıda istenen belgeler ile birlikte şahsen başvurmaları halinde kayıtları yapılacaktır.

Kayıt için Gerekli Belgeler

1. Lise (ortaöğretim) diplomasının aslı ya da diploma kayıp belgesi. (Liseden (Ortaöğretim kurumundan) 2008 ve önceki yıllarda mezun olanlar için geçerlidir.) (Diploması kaybolan öğrencilerin mezun oldukları ortaöğretim kurumundan kayıp belgesi almaları gerekmektedir.),

2. 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, 

3. İkinci üniversite harcı yada ikinci öğretim öğrencilerinin öğrenim ücretini ödendiğine ilişkin dekont. (Öğrenci numaranız ile Vakıfbank Şubeleri, ATM'leri ve Vakıfbank İnternet Bankacılığından ödeme yapılabilir.)

*Öğrenci Numaranızı ve ödemeniz gereken öğrenim ücreti miktarını öğrenmek için tıklayınız.  

4. Askerlik durum belgesi. (29 yaş ve üzeri öğrenciler için geçerlidir.)

5.1. Havacılık Yönetimi Programına kayıt yaptıracak öğrenciler; 

*Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığını belgelemek zorundadırlar.

*Ayrıca mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alacakları sağlık raporu ile belgelemeleri gerekmektedir. (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb.)

5.2. Özel Eğitim Öğretmenliği Programına kayıt yaptıracak öğrenciler; 

*Konuşma, İşitme ve Görme engeli bulunmadığının sağlık raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.

5.3. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına kayıt yaptıracak öğrenciler;

*Kayıt tarihinde en fazla 25 yaşında olmak, vücut yapısı düzgün olmak; astım, bronşit, epilepsi, nefes darlığı, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık vb. gibi biyolojik bozukluğu olmamak; bayılma, histesi, marazi çarpıntı ve benzeri psikolojik ve sinirsel hastalıklardan herhangi birine yakalanmış olmamak; herhangi bir okuldan disiplin cezası ile uzaklaştırılmış olmamak; boy uzunluğunun erkek öğrencilerde en az 1,67 m., kız öğrencilerde 1,60 m. ve boy uzunluğunun 1 metreden fazla olan kısmı ile vücut ağırlığı arasında +/- 10 kg’dan fazla fark olmamak (vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümleri cıplak ayak ve aç karnına olacaktır) gerekir. Kayıt sırasında bedensel ve psikolojik yapısının itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olduklarını tam teşekküllü devlet ve üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.

5.4. İlk ve Acil Yardım Programına kayıt yaptıracak öğrenciler;

*Devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması nedeniyle 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.

* MUAFİYET SINAVLARI

** İlahiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı : 13 Eylül 2018 Saat 10:00 detaylı bilgi için Telefon : 0332 323 82 50 Başvuru için tıklayınız. 

** Hazırlık Sınıflarının Yabancı Dil (Yeterlik) Muafiyet Sınavı​ (İngilizce-Almanca) 17 Eylül 2018 Saat: 11:00 detaylı bilgi için Telefon : 0332 323 82 20 - 5771 (Son Başvuru Tarihi : .................) Başvuru için tıklayınız. 

*** Ortak Zorunlu Yabancı Dil Derslerinin Muafiyet Sınavı : 15 Ekim 2018 Saat : 14:00 (...............-............ 2018 tarihleri arasında başvuru yapılacaktırDetaylı bilgi için tıklayınız.)

(Ortak Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavına Üniversitemize yeni kayıt yaptıran ve ingilizce hazırlık sınıfı okumayacak olan öğrencilerimiz başvuru yapabilir.)

Dersler Tıp Fakültesinde 01 Ekim 2018, diğer Fakültelerde ise 24 Eylül 2018 tarihinde başlayacaktır.