Konya Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu
01.07.2020

Yaz Okulu ile ilgili

Üniversitemiz bünyesinde yaz okulu açılmayacaktır. Ancak yaz okulu açılan üniversitelerden alınan dersler, aşağıdaki kriterler çerçevesinde kabul edilecektir;

1- Meslek Yüksekokulumuzda devam şartını sağlayarak başarısız olunan dersler yaz okulunda alınabilecektir.

2- Yaz okulunda alınacak derslerin içerik, dil ve AKTS bakımından Meslek Yüksekokulumuz müfredat programı ile eşdeğer olması gerekmektedir. (Yaz okulu için başvuru yapmadan önce, Bölüm Başkanınız veya Danışmanınız ile mutlaka görüşüp, bu şartın sağlandığından emin olunuz. Aksi durumda alacağınız dersler geçerli sayılmayabilir.)

3- Yaz okulunda en fazla iki (2) ders alınabilecektir.

4- Taban puan şartını sağlayan yükseköğretim kurumlarından yaz öğretiminde ders alınması uygun görülmüştür. (Öğrencinin okulumuza yerleştiği yıldaki taban puanlara bakarak; yaz okuluna gitmek istediği okulun o yılki taban puanının, okumakta olduğu programın o yıldaki taban puanından daha yüksek olması gerekmektedir.)

5- Yaz Öğretimi sonucunda tek derse kalan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilecektir.