Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
01.04.2021

SERTİFİKALI EKMEKÇİLİK VE UNLU MAMULLER EĞİTİMİ


 
EĞİTİMCİ/PROGRAM KOORDİNATÖRÜ HAKKINDA
Adı-Soyadı    Öğr. Gör.  Murat ÖZCAN 
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı

 Arş: Gör.MustafaYILMAZ
Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Unvanı Öğr. Gör.
Arş: Gör.
Birimi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
Çalışmakta Olduğu Kurum ve Adresi
Necmettin Erbakan Üniversitesi 
 
İrtibat Telefonu 0 (533) 391 55 67 - 0 (537) 014 00 32
E-Posta Adresi mustafaylmz14@gmail.com

EĞİTİM/KURS PROGRAMI HAKKINDA
Programın Adı Sertifikalı Ekmekçilik ve Unlu Mamuller Eğitimi
Programın Amacı 1. “Ekmekçilik ve Unlu Mamuller” eğitimi bireylerin ev ve iş yerlerinde uygulamak üzere bu eğitimi alıp gelir sağlaması,
2. “Ekmekçilik ve Unlu Mamuller” eğitimini alarak “Ekmekçilik ve Unlu Mamuller” kalite şuurunu oluşturmak,
3. Ekmekçilik ve Unlu Mamuller alanında ürün reçeteleri edindirmek.
 
Programın Türü Sertifika Programı
Program Başvuru Tarihleri Ön kayıt sayısı istenilen düzeye ulaşınca belirlenecektir.
Program Başlama/Bitiş Tarihleri Ön kayıt sayısı istenilen düzeye ulaşınca belirlenecektir.
Program Süresi (Öngörülen Toplam Saat)  12 saat
Program İçin Önerilen Gün ve Saatler  Çarşamba 09.30-12.30
Program İçin Önerilen Mekân ve Donanım Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi
Köyceğiz Yerleşkesi, Dere Aşıklar Mah. Demeç Sk. No: 42 Meram / KONYA
(Gastronomi ve Mutfak Sanatları Pastane Eğitim Mutfağı)
Önerilen Katılımcı Sayısı  6 Kişi
Öngörülen Kişi Başı Eğitim Ücreti 1100 ₺ (KDV Dahil)  (Malzeme ücreti fiyata dahildir).
Özel Koşullar  
 

 
EĞİTİM HAKKINDA
Şekli  Yüz yüze örgün eğitim
İçeriği 1. Ekmekçilik ve unlu mamuller malzemelerini tanımak, 
2. Ekşi maya yapımı, Kruvasan ve milföy hamuru hazırlanması 
3. Ekşi mayalı ekmek yapımı, Kruvasan ve Milföy yapımı,
4. Simit ve Poğaça yapımı
5. Ciabatta ekmeği yapımı, Baget ekmeği yapımı, Tost ekmeği yapımı,
6. Hamburger ve sandviç ekmeği yapımı,
7. Çeşitli börekler yapımı.
Konu Başlıkları
  1. Ekşi mayalı ekmekler
  2. Kruvasan ve milföyler
  3. Poğaçalar ve simitler
  4. Börekler
Kimler Katılabilir? Ekmekçilik ve unlu mamuller alanında tüm temel prensipler ile pratik donanıma sahip olmak ve uzmanlaşarak profesyonel bir meslek sahibi olmak isteyen tüm bireyler katılabilir.
Eğitim Sonunda Sınav Yapılacak Mı?  
 Evet
 
Eğitim Sonunda Verilecek Belge  
 Sertifika
 
 
EĞİTİM/KURS PROGRAMI TANITIMI
Tanıtım Metni --
Program Kazanımları 1Ekmekçilik ve Unlu Mamuller eğitimi bireylerin ev ve iş yerlerinde uygulamak üzere bu eğitimi alıp gelir sağlaması,
2. Ekmekçilik ve Unlu Mamuller eğitimini alarak Ekmekçilik ve Unlu Mamuller kalite şuurunu oluşturmak,
3. Ekmekçilik ve Unlu Mamuller alanında ürün reçeteleri edindirmek.
 
 

Detaylı bilgi ve sorularınız için: 
0 332 221 06 92 - 93  

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü  15 Temmuz Yerleşkesi

Yaka Mahallesi, Kasım halife Sokak, No: 11, B Blok

Posta Kodu: 42090, Meram / KONYA

konsem@erbakan.edu.tr