Kariyer Merkezi (NEÜ Artı Kariyer)
26.11.2021

KTO Başkanı Öztürk ve KTB Başkanı Çevik, Öğrencilerimizle Buluştu

 

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk ve Konya Ticaret Borsası Başkanı (KTB) Hüseyin Çevik, Üniversitemiz Artı Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen “Kariyer ve Liderlik Söyleşileri” kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Moderatörlüğünü Artı Kariyer Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Bozgedik’in yaptığı etkinlik Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşti.



Söyleşi öncesinde konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, öğrencilerin, kendilerine rol model olabilecek kişilerle bir araya gelmesinin de eğitimin bir parçası olduğunun altını çizerek, öğrencilerin etkinlikte elde edecekleri kazanımların sadece kendileri için değil ülke için de faydalı olacağını söyledi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak’ın açılış konuşmasının ardından söyleşiye geçildi.



“Karamsarlığa Kapılmayın, Teorik ve Pratik Olarak Kendinizi Sürekli Geliştirin”
Yabancı dil öğreniminin kariyer gelişiminde büyük etkisi olduğunu belirten KTB Başkanı Hüseyin Çevik, “Gençler hiçbir zaman ye’se kapılmayın. Siz bir şeyleri başarmak için çalışıp çabalayacaksınız, takdir Allah’tan. Çalışmalarınızı bir koltuğa oturmak için değil, Allah rızasını kazanmak için yapın. Nasibinizde olan gerçekleşecek ama siz sebebini işleyeceksiniz. Kendinizi yapmak istediğiniz meslek için yetiştirmelisiniz. Sadece üniversite eğitimi alarak bu yıllarınızı geçirmeyin. Çalışmayı düşündüğünüz mesleğin saha çalışmalarını deneyimleyin, sadece üniversitedeki bilgilerle yetinmeyin. Öğrenme hevesinizi yitirmeyin, sürekli öğrenmeye açık olun. Üniversite hayatınızda ve sonrasında sürekli kendinizi geliştirebileceğiniz ortamlarda bulunun. Size bir şey kazandırmayacak boş sohbetlerden ve ortamlardan uzak durun” ifadelerini kullandı.



“Hayat İniş Çıkışlarla Dolu, Her Düştüğünüzde Kalkmayı Deneyin”
1980’li, 1990’lı yıllarda lisans mezunu olmanın hayata tutunmak için yeterli olduğunu kaydeden KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise, “1980’li, 1990’lı yıllarda lisans mezunu olmak, hayata tutunmak, yaşıtlarınızdan çok önde olmak için yeterliydi. Bugün bu yetmiyor. Hayata tutunabilmek için kesinlikle ekstra niteliklere haiz olmanız gerekiyor. Sadece lisans mezunu olmak hayata tutunmak için günümüz Türkiye’sinde yeterli değil. Özgüven noktasında da, bilmediğiniz şeyleri söylemekten çekinmeyin, biliyormuş gibi yapmayın. ‘Bilmiyorum ama öğrenebilirim, yapmadım ama yapabilirim’ diyebilirsiniz. ‘Bilmiyorum’ diyerek dürüstlüğünüzü gösterir, ‘öğrenebilirim’ diyerek muhatabınıza ‘Sen yapabildiysen, ben de yapabilirim’ mesajını verirsiniz” dedi.



Hayatta inişli çıkışlı zamanların olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, “Zorluklarla karşılaştığınızda iki seçeneğiniz var. Birincisi; oturup ağlarsınız, etrafınızdakilere dert yanarsınız, başkalarını suçlayabilirsiniz.  Ya da ikinci bir seçenek olarak düştüğünüzü kabul edip ‘Kalkıp mücadele edeceğim’ diyebilirsiniz. Hayat, hiçbir zaman sürekli iyiye gitmeyecek ama her zaman ayağa kalkmayı denerseniz, başarılı olursunuz” şeklinde konuştu.



Üniversitemiz Genel Sekreteri Ecevit Öksüz, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Mercan, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yakup Kaya ve Fakülte Sekreteri Recep Yılmaz’ın da katılım sağladığı söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından konuklara hediye takdimi ile sona erdi.