İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü
25.07.2015

Amerikan Heyeti Fakültemizde

12 Mart 2015 Perşembe günü Fakültemizi ziyaret eden Amerikan Tyler Junior College organizesinde Kansas Johnson Community College, Western Texas College ve Amerika Yüksek Öğretim Enstitüsü üyeleri, öğrencileri ve personelden oluşan heyete Gelenekli San’atlarımız uygulamalı olarak tanıtıldı.

Başkanlığını Fulbrihgt Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi Dr. Manoucher R. Khosrowshahi’nin yaptığı 30 kişilik ABD’li akademik heyete Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhsin KAR, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Hayri ERTEN ve Doç. Dr. Fikret KARAPINAR refakat ettiler. 

Üniversitemizle bilgi alışverişinde bulunmak üzere Konya’ya gelen Amerikan heyeti Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’ni ziyaret ettikten sonra Fakültemizdeki Güzel San’atlar çalışmalarını görmek üzere Türk-İslâm San’atları Atölyemize geldiler. 

Türk-İslâm San’atları Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sâim ARITAN, Fakültemizi ve buradaki san’at faaliyetlerini kısaca tanıttıktan sonra, heyetin Hüsn-i Hat, Tezhib, Minyatür, Cild ve Ebrû san’atlarını uygulamalı olarak görebileceklerini ifade etti. 

Uygulamalar,Öğr. Gör. Sami NADDAH, Arş. Gör. Fatma Şeyma BOYDAK, Prof. Dr. Ahmet Sâim ARITAN ve öğrencileri tarafından yapıldı.

Gelenekli San’atlarımıza çok büyük ilgi gösteren her yaş kesiminden heyet üyelerinden bazılarının uygulama yapmaya çalıştıkları gözlendi. Heyet üyelerinin bu san’atlarla ilgili meraklı soruları da uygulamalar esnasında cevaplandırıldı. 

Amerikan bilim adamları heyetinin Türk-İslâm San’atları Atölyesini ve Gelenekli San’atlarımızı tanımaktan son derece memnun oldukları ve Fakültemiz için övgüde bulundukları öğrenildi.