İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü
25.07.2015

Belgelerle Sosyal Tarih Sergisi

Fakültemiz Türk-İslam Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hikmet Atik tarafından yaklaşık 25 yılda biriktirilen tarihi Osmanlıca tarihi belgelerin sergilendiği serginin açılışına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Doç. Dr. Hikmet Atik sergiyle ilgili yaptığı açıklamada kişisel arşivinde yaklaşık 450 tarihi belge bulunduğunu belirterek manevi değerleri dolayısıyla ecdadımızın etrafta sahipsiz duran bu belgelerini topladığını ve yaptığının amatörce bir iş olduğunun altını çizdi. Koleksiyonunda bulunan belgelerin bir bölümünün aileden geldiğini bir bölümünü de sahaf ve koleksiyonerlerden satın aldığını söyleyen Atik ecdadımızın maneviyatının sindiği bu belgelerin gelecek kuşaklara aktarılması için çalıştığını ve tek amacının gelecek nesillerin bu konularda bilinçlenmesi olduğunu söyledi. Açılıştan sonra sergilenen eserleri hakkında Doç. Dr. Hikmet Atik tarafından ziyaretçilere bilgiler verildi. Aralarında 130 yıllık belgelerin de bulunduğu belgelerin sergilendiği "Belgelerle Sosyal Tarih" sergisi 2 gün sürdü.