İnşaat Mühendisliği Bölümü
26.05.2023

Yaz Stajı - 2023


2023 Yılı Yaz Stajı başvuru ve yürütme aşamalarında Bölümümüz Öğretim Üyesi Dr. Ali Serdar ECEMİŞ yetkilidir ve gerektiğinde irtibat için [email protected] email adresini kullanabilirsiniz.

NOT: UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİNDE STAJ EVRAKLARININ BÖLÜME (VEYA STAJ KOMİSYONUNA) ELDEN VEYA E-MAİL/POSTA YOLUYLA ULAŞTIRILMASI YETERLİDİR. BU DÖNEMDE KOMİSYON TARAFINDAN ISLAK İMZALI BELGE İSTEĞE GÖRE VERİLECEKTİR (STAJ YAPILAN ŞİRKETİN İSTEMESİ HALİNDE). TÜM BAŞVURULAR GÖNDERİLEN STAJ EVRAKLARINA GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK, SONUÇLAR BÖLÜM SAYFASINDA DUYURULACAKTIR.



Staj yapacak her öğrenci öncelikle aşağıda linkleri verilen Fakülte Staj Yönergesi ve Bölüm Staj Esaslarını dikkatlice okumalıdır.

Fakülte Staj Yönergesi

Bölüm Staj Esasları

2023 Yaz Dönemi Son başvuru tarihi: 9 Haziran 2023 17:00'dır.
Staj evrakı son başvuru tarihinden önce staj komisyonuna ulaştırılmalıdır. Aksi taktirde istenilen tarihte staj yapılamayacaktır.

2023 Yaz Dönemi Staj Prosedürü

1. Şantiye ve Büro yaz stajı yapacak öğrencilerimizin, staj türüne uygun bir kurum veya firmaya Staj Form-1 doldurarak başvurması, staja kabul edildikleri takdirde kurum tarafından onaylanan Staj Form-1 belgesini bölüm staj komisyonuna email yoluyla göndermeleri gerekmektedir.  Bölüm öğretim üyesi staj için seçilen kurumun uygunluğunu değerlendirir.

2. Öğrenci staj yapma zorunluğunu ve SGK primlerinin üniversite tarafından ödeneceğini kanıtlamak için Staj Form-2’yi doldurup staj yapacağı kuruma vermelidir ve kurum onayladıktan sonra staj komisyonu başkanına e-mail ile göndermelidir.

3. Staj Günleri dosyasında staj yapılacak günler işaretlenmeli ve ilgili boşluklar doldurulup öğrenci tarafından imzalanmalıdır. Bu dosya da formlarla birlikte staj komisyon başkanına gönderilmelidir.

4. Staj Form-3 staja başlamadan önce doldurulmalı, fotoğraf yapıştırılmalı, ilgili öğretim üyesine imzalatılmalı ve öğrenci işlerine onaylatılmalıdır. 

5. Staj yapılırken Staj Defteri günlük olarak doldurulmalı ve staj yapılan yerdeki yetkili tarafından her gün okunarak onay imzası atılmalıdır. Staj defteri doldurmaya başlamadan önce mutlaka Staj Defteri Yazım Klavuzu okunmalı ve buna uygun doldurulmalıdır.

6. Onaylı staj Form-3 staj yapılan firmaya/kuruma verilmeli ve firma/kurum tarafından öğrenci stajı değerlendirildikten sonra staj komisyonuna Posta/Kargo yoluyla kapalı zarf içinde, zarf üzeri kaşeli ve imzalı olarak gönderilmelidir.

7. Staj Defteri 2023 Güz yarıyılı başında staj komisyonuna teslim etmelidir.

STAJ YAPARKEN MAAŞ ALAN ÖĞRENCİLER

Zorunlu stajını yapan öğrencilerimizden staj yaparken maaş alanların aşağıda yer alan formu doldurup işyeri yetkilisine imzalatarak bu belgeyi, ödemenin yapıldığına dair banka dekontu ile birlikte Fakültemiz Muhasebe Birimine teslim etmeleri gerekmektedir. Formun ıslak imzalı olarak elden veya posta yolu ile teslimi gereklidir. Dijital yollarla teslim kabul edilmeyecektir.
Not: Dekontta ödemeyi yapan firma/kurum ve ödemenin yapıldığı öğrenci açıkca belirtilmelidir.