Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
23.07.2015

Zaytuna College'den Fakültemize Ziyaret

ABD'nin California eyaletinin Berkley şehrinde bulunan Zaytuna College'in Akademik ve dış ilişkilerden sorumlu koordinatörü Dr. Colleen Keyes ve öğrenci işlerinden sorumlu yetkilisi Bilal Ansari, üniversitemizle bir işbirliği anlaşması yapmak ve Mevlana değişim protokolü imzalamak üzere Konya'ya geldi. Zaytuna College yetkilileri, bu kapsamda İlahiyat Fakültemizi ziyaret ederek, Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Altıntaş'ı makamında ziyaret etti. Heyet eğitim-öğretim ve araştırmalar hakkında bilgi aldı ve akademik işbirliği imkânları üzerinde görüşmeler yürüttü. Ziyarette Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Hayri Erten ve fakültemiz öğretim üyeleri de hazır bulundular.

Zaytuna College, Amerika Birleşik Devletleri'nde Müslümanlarca kurulmuş tek üniversite. Üniversite, Hamza Yusuf ve Zaid Shakir gibi ABD'de etkin mühtedi Müslüman entelektüellerin gayretleriyle ve tamamen Amerikalı Müslümanların desteğiyle beş sene önce kuruldu. Klasik İslami ilimler ağırlıklı bir eğitim veren üniversite, 2015 Mart ayında akreditasyon alarak ABD'de resmi mercilerce kabul edilen bir eğitim kurumu haline gelmiş durumda.