Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
02.06.2016

Gök Kubbe Altında İlahiyat Ramazan Geceleri

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da gelenek bozulmadı. Ramazan ayı boyunca "Gök Kubbe Altında İlahiyat Ramazan Geceleri" programı ile İlahiyat Fakültesi bahçesinde hatimle teravih namazı kılınıyor. Bu bölgemiz Konya'mızın manevi çekim alanlarından birisini oluşturuyor. İlahiyat Fakültemizin bahçesinde icra edilecek olan Ramazan-ı Şerif programıyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz dekanımız Prof. Dr. Ramazan Altıntaş şunları söyledi:

"Açık hava ve serin bir ortamda hatimle kılınan teravih namazına halkımız tarafından çok büyük bir ilgi gösterilmektedir. Hatimle teravih namazı bu yaz sıcakları da dikkate alınarak, fakülte bahçesinde gök kubbenin altında kılınıyor. Teravih namazı; başta İlahiyat Fakültemizin Kur'an-ı Kerim hocaları olmak üzere, Konya'mızın yetiştirdiği seçkin hafızlarımız tarafından kıldırılacaktır. Teravih namazı, selam aralarında müezzinlerimizin okuduğu salâvat, ilahi ve kasideler ile cemaate müstesna ve coşkulu anlar yaşatılacaktır. Ezandan 15 dakika önce fakülte hocalarımız toplumun ihtiyaç duyduğu, özellikle itikâdî, ahlakî ve fıkhî konuların ele alındığı vaazlar vereceklerdir. Ayrıca Fakültemizin Uluslararası İlahiyat bölümünde okuyan Tanzanya'lı, Nijer'li, Kenya'lı, Bosna'lı hâfız-ı kurrâ olan öğrencilerimiz tarafından müezzinlik görevi icra edilecektir. Cumartesi geceleri teheccüt namazları kılınacak ve ortak sahurlar yapılacaktır. Geçen yıllarda da yaşandığı gibi bu sene de gerek teravih namazları ve gerekse teheccüt namazları fakülte bahçemizin çam ağaçları arasında bir başka ruhaniyeti idrak etmemizi sağlayacaktır.  Hele Meram semtimizde hafifçe esen rüzgârlarla birlikte manevi rüzgârların eşliğinde ibadetler bir başka atmosfere taşıyacak insanımızı.  Namaz devam ederken çocuklarımız da alanın diğer bölümünde arkadaşlarıyla vakit geçirecekler. Onların temiz ruhlarına İslam'ın nakşedilmesi gerçekleşecek.  Dualar, ilahiler ve çocuk sesleri eşliğinde kılınan namazın ardından kimi aileler fakülte bahçesinde oturup çaylarını yudumlarken, ramazan gecelerinin sahura kadar sürecek olan sohbete dayalı bu atmosferleri bizi bambaşka manevi bir iklime taşıyacaktır.

İlahiyat bahçesinde Ramazan ayının başından bu yana bay bayan günde ortalama 2000 kişi teravih namazını eda ediyor. Teravih sonrası cemaate, soğuk şerbet ikram ediliyor. Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörü değerli hocamız Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER Bey'e çok teşekkür ederiz.

Bereketli iklimin girişi münasebetiyle tekrar halkımızın Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyor, fakültemiz bahçesinde gerçekleştireceğimiz manevi ziyafetimize kadın-erkek bütün kardeşlerimizi davet ediyorum."