Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
01.05.2016

Fakülte Öğrencilerimiz Hacı Bektaş'ta Huzur-ı Pir'de

Fakültemiz seçmeli Alevilik-Bektaşilik dersi öğrencileri 24.04.2016 Pazar günü, öğretim üyemiz Doç. Dr. Doğan Kaplan'ın rehberliğinde Hacı Bektaş Veli müze ve türbesini ziyaret ettiler. 70 kişi kapasiteli 2 adet üniversite aracımızla gerçekleştirilen teknik gezide Hacı Bektaş Veli ve Balım Sultan türbeleri ve müze ziyaret edildikten sonra müze içerisinde bulunan Tekke Camii'nde, Doç.Dr. Doğan Kaplan tarafından Hacı Bektaş-ı Veli'nin Makalat'ı merkezli bir ders yapıldı. Gezide bulunan Prof. Dr. Orhan Çeker de öğrencilerimizle hasbihalde bulundu. Öğrencilerimiz bu vesileyle gezi güzergâhı üzerinde bulunan Ihlara Vadisi, Derin Kuyu ve Avanos'u da ziyaret etme imkânı buldular.

​Öğrencilerimizin pazar sabah 7'de başlayan Hacı Bektaş gezisi aynı gün 23.30'da Konya'ya sağ salim dönülerek sona erdi.​