Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
20.04.2023

İslam Aleminin Ramazan Bayramı’nı Tebrik Eden Dekan Güneş: "Bu Bayram, Depremzede Kardeşlerimizin Yanında Olmaya Gayret Edelim"


Dekanımız Prof. Dr. Kamil Güneş, İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek bazı tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Güneş, “Deprem dolayısı ile yaşadığımız çevreye gelmek zorunda kalmış kardeşlerimizi ziyaret edelim, hal hatırlarını soralım özellikle çocukların yüzlerini güldürelim” dedi.

Bayramın İslam alemine hayır, bereket ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Dekanımız Prof. Dr. Kamil Güneş, “Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun. İdrak edeceğimiz bayramımızın kendimize, ailemize, milletimize ve İslam alemine hayırlar, bereketler, esenlikler, huzur ve sükunetler için vesile olmasını niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bayramda Yüzlerden Gülümseme Eksik Olmasın
Bayramların kenetlenme günleri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Güneş, “Bayramlar bizi birbirimize daha çok bağlar, yüzlerimiz daha bir güler, birbirimize daha çok değer verme ruhuna sahip oluruz, ikramlarda bulunuruz. Birbirimizi, akrabalarımızı, komşularımızı, büyüklerimizi ziyaret ederiz. Küçükler ana-babalarının ve adetimizde olduğu üzere büyüklerin ellerinden öperler, büyükler onlara hediyeler verirler. Komşuluk ve akrabalık bağlarını sıkı tutmanın ne kadar iyi olduğunu hatırlarız. Bizzat ulaşamayanlar telefonla da olsa bayram tebriğinde bulunur. Çocuklar daha bir neşeli olurlar. Hayatımızı neşelendiren bu günleri bize bayram kılan Allah’a hamdolsun” dedi.

Bayram günlerinde yapılabilecek sünnetleri hatırlatan Güneş, “Erken kalkmak, gusül abdesti almak, dişleri temizlemek, güzel koku sürünmek, yeni ve temiz elbise giymek, sevindiğini belli etmek, Ramazan Bayramı namazından önce hurma vb. tatlı yemek, sabah namazını cemaatle kılarak bayram namazını beklemek, camiye giderken tekbir getirmek, müminleri güler yüzle ve selam vererek karşılamak, fakirlere; İslam ve ilim yolunda olanlara sadakalar vermek, fıtır sadakasını da bayram namazından önce vermiş olmak sünnetlerdendir.  Ayrıca kabirleri ziyaret edip geçmişlerimiz için okumak, kendimiz için ibretler çıkarmak gerekir. Dargınları barıştırmak, küslükleri bir kenara koymak gerekir” diye konuştu.

“Hastaları, Yetimleri, Şehit Ailelerini ve Kimsesizleri ve Bilhassa Depremzede Kardeşlerimizi Unutmayalım”
Bayram günlerinde değişik sıkıntıları olanlarla ilgilenmenin güzel davranışlardan olduğunu aktaran Dekan Güneş, “Bayram günlerinde değişik sıkıntıları bulunan yakınımızdaki ve uzaktaki kardeşlerimiz için, özellikle deprem afetinden sonra ilk bayramını idrak edecek olan kardeşlerimiz için elimizden gelenleri yapalım. Elimizden şimdilik bir şey gelmiyorsa samimi dualarımızla onların yanında olalım. Hastaları, yetimleri, şehit ailelerini, kimsesizleri özellikle hatırlayalım, onlar için gerekenleri yapalım. Deprem dolayısı ile yaşadığımız çevreye gelmek zorunda kalmış kardeşlerimizi ziyaret edelim, hal hatırlarını soralım özellikle çocukların yüzlerini güldürelim” şeklinde konuştu.

Dekanımız Prof. Dr. Kamil Güneş, sözlerini şöyle tamamladı: “Allah Teala, bizi birbirimizin derdiyle dertlenen canlı, duyarlı, şuurlu ve diri iman sahibi kimselerden eylesin. Bu vesileyle başta Necmettin Erbakan Üniversitesi ailesi olmak üzere, dekanı bulunduğum Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi mensuplarının, güzel Türkiye’mizdeki ve bütün yeryüzündeki Müslüman kardeşlerimizin Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum. Daha güzel günlerde nice bayramlar yaşama duasıyla…”