Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
07.04.2023

Dekan Güneş: “Filistinli Kardeşlerimizin Yanındayız”


Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Güneş, İsrail’in Mescid-i Aksa yerleşkesine art arda düzenlediği baskınlar hakkında açıklama yaparak, “Filistinli kardeşlerimizin yanındayız, destekliyoruz. Onlara yöneltilen bu şiddeti kesinlikle reddediyor ve lanetliyoruz” dedi.

Mescid-i Aksa’ya yapılan cani saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Dekan Prof. Dr. Kamil Güneş, “Son birkaç gündür İsrail’in Filistin’de Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da insanlar ibadet halindeyken camide yapmış oldukları cani saldırılar asla kabul edilemez. Bir ibadethanede teröre bulaşmamış ya da terör eylemi içerisinde olmayan Allah ile mübarek bir ayda baş başa kalmak üzere toplanmış insanların huzurunu bozacak şekilde, zulmedecek şekilde, insanlığa sığmayacak şekilde yapılan saldırılar asla kabullenilemez. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak kınıyorum, lanetliyorum” şeklinde konuştu.

Tüm İslam ülkelerinin bu zulme karşı harekete geçmelerini temenni ettiklerini ifade eden Dekan Güneş, “Bu yaşananların dinle izah edilebilir bir tarafı yok. Allah, bir başka din mensubuna ibadet halindeyken ibadethanelerini basın, şiddet uygulayın, taciz uygulayın demez, demiyor. Bu, dinin ve Allah’ın asla emredeceği bir şey değildir. İnsanlığa sığmayacak bu vahşi durumun oradaki yönetimden kaynaklandığını belirtmekte yarar görüyoruz. Bu zulmün Musa Aleyhisselam ile Harun Aleyhisselam ile Allah’ın peygamberleriyle asla bir ilgisi olamaz. Dolayısıyla devletimizin böyle bir zulme ve terör eylemine verdiği tepkiyi son derece yerinde buluyoruz. Tüm İslam ülkelerini de bu zulme karşı durmaları noktasında harekete geçmelerini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Yaşanan şiddet olaylarını kesinlikle reddettiklerini kaydeden Prof. Dr. Güneş, “Bizim inancımızda Peygamber Efendimiz, ‘Bir kötülük gördüğünüzde elinizle değiştirin’ diyor. Biz burada yaşayan bir vatandaş olarak elimizle değiştirme durumunda değiliz. ‘Elinizle değiştiremiyorsanız, dilinizle müdahale edin’ diyor Peygamberimiz Aleyhisselam. Şuanda dilimiz harekete geçiyor. ‘Dilinizle gücünüz yetmezse kalbinizle buğz edin’ buyuruyor Efendimiz. Bu konuda dilimizle söyleyebileceğimiz şeylerin olduğuna inanıyoruz ve dilimizle İsrail’in yapmış olduğu bu eylemlere buğz besliyoruz. Bu buğzumuz Allah içindir. Elbette dilimizle ifade ettiğimiz bu buğzun temelinde gönlümüzdeki iman ve adalet duygusu yatmaktadır. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız, onları destekliyoruz. Onlara yöneltilen bu şiddeti kesinlikle reddediyor ve lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.