Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
28.07.2022

Arapça Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimiz Ürdün'de

Fakültemiz tarafından 5 yıldır gerçekleştirilen ve geleneksel hâle gelen faaliyet kapsamında, Arapça Hazırlık Sınıfı eğitimini başarıyla tamamlayanlar arasından belli sayıda öğrenciye Arapçanın anadil olarak konuşulduğu ülkelerde dil eğitimi imkânı sunulmaktadır. Pandemi dolayısıyla ara verilmek zorunda kalınan bu faaliyetin bu yıl 6.sı gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda Fakültemiz Arapça Hazırlık Sınıfını başarıyla tamamlayan 11 öğrenci, fakültemiz araştırma görevlisi Furkan YAĞCI rehberliğinde 18 Temmuz 2022 tarihinde 45 gün süreyle Ürdün'ün başkenti Amman'a gitmiş bulunmaktadır. Eywan Dil Enstitüsündeki eğitime katılan öğrencilerimiz bu program kapsamında, yurt dışı tecrübesi yaşayıp Arapçayı uluslararası düzeyde kullanabilme fırsatı yakalamaktadır. Arapça eğitiminin yanında Ürdün’ün tarihî ve turistik mekânlarını ziyaret etme olanağı da bulmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz Arapçayı günlük hayatta kullanmalarını sağlayan aktiviteleri doğal ortamlarda eğitmenler eşliğinde gerçekleştirmektedir.
Öğrencilerimize ve rehber hocamıza hayırlı ve başarılı bir çalışma dönemi dileriz.