Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
14.01.2022

Yeni Fakülte Sekreterimiz Rahim Çimen Oldu

Rahim Çimen, 1973 yılında Konya’da doğdu. 1991 yılında Konya Merkez İmam Hatip Lisesi’nden; 1995 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2002 yılında Hadis Bilim Dalında hazırladığı Endülüslü İbn Abdilberr'in Hadisçiliği ve Camiu Beyani'l-İlm Adlı Eseri başlıklı tezle yüksek lisansını tamamlayan Çimen, Din Eğitimi Bilim Dalında Doktora seviyesinde eğitim hayatına devam etmektedir.
Rahim Çimen, Afyon, Van, Kahramanmaraş, Konya/Cihabeyli’de farklı okullarda öğretmenlik ve idarecilik görevlerinden sonra iki yıl Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı. 2015-2020 yılları arasında özel sektörde Eğitim Yöneticisi olarak görev aldı. 07.01.2022 tarihinde Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’ne Fakülte Sekreteri olarak atanan Rahim Çimen, evli ve 4 çocuk babasıdır.