Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
24.10.2021

Sempozyum Oturum Linkleri

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi, Al Iraqia Üniversitesi, Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından 22-24 Ekim 2021 tarihlerinde çevrim içi gerçekleştirilecek olan“Uluslararası Orta Doğu’da Din ve Medeniyet Sempozyumu” 22 Ekim 2021 Cuma günü saat 10:00’da Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret KARAPINAR’ın açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Fikret KARAPINAR konuşmalarında, ülkemizin bulunduğu coğrafî konum itibariyle Orta Doğu’da yaşanan kargaşaların daha iyi anlaşılabilmesi için akademik araştırmalara gereksinim duyulduğunu, bu ihtiyaca binaensempozyum temasının “Orta Doğu’da Din ve Medeniyet” olarak belirlendiğini ifade etti. Bu sempozyumla birlikte Orta Doğu’nun coğrafî, dinî, siyasî ve edebî özellikleri hakkında akademik birikime katkıda bulunmanın hedeflendiğini belirtti.
çılış oturumu; Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Başkanı Ecevit ÖKSÜZ, Al Iraqia Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Khamis A. ZİDAN, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz TOMAR ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin OKUMUŞLAR’ın yatığı konuşmalar ile devam etti.
Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Fikret KARAPINAR başkanığındaki sempozyum düzenleme kurulu üyeleri de açılış oturumunda hazır bulundu.

Farklı ülkelerden seçkin araştırmacıların katkıları ile üç gün sürecek olan sempozyum; 17 oturum ve toplam 65 bildiri ile gerçekleşecektir. Program 24 Ekim 2021 Pazar günü saat 21:00’de sona erecektir. 

Sempozyun linki için tıklayınız.