Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
20.09.2021

Üniversitemiz Öğretim Üyelerinin de Katkı Sunduğu Diyanet İşleri Başkanlığına Ait Hayat Rehberi Kur’an – Konulu Tefsir Adlı Eser Neşredildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Vakfı bünyesinde 2015 yılında başlayan Konulu Tefsir Projesi ile ilgili çalışmalar tamamlanıp Hayat Rehberi Kur’an – Konulu Tefsir adıyla 5 cilt halinde yayımlandı. Kur’ân’ın ihtiva ettiği konuları dikkate alarak hazırlanan eser, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hak Dîni Kur’an Dili ve Kur’an Yolu tefsirlerinden sonra neşrettiği üçüncü tefsir olup Türkiye’deki farklı üniversitelerde görev yapan akademisyenlerden 14 editör, 19 redaktör, 127 yazar ve 6 araştırmacının katkısıyla meydana gelmiştir. Üniversitemiz İlâhiyat Fakültesi öğretim üyesi ve hâl-i hazırda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye MARTI’nın genel koordinatörü olduğu eserin hazırlanmasında yine Üniversitemiz İlâhiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali AKPINAR ve Prof Dr. Harun ÖĞMÜŞ editör olarak, Doç. Dr. Mesut KAYA redaktör olarak, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. M. Sait ŞİMŞEK, Doç. Dr. Hakan UĞUR ve Dr. Öğr. Ü. Ayşe Betül ORUÇ da yazar olarak görev almışlardır. 15 Eylül 2021 günü Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Kongre Merkezi’nde yapılan tanıtım programında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ tarafından Prof. Dr. Huriye MARTI, Prof. Dr. Ali AKPINAR ve Prof. Dr. Harun ÖĞMÜŞ’e teşekkür plaketi takdim edilmiştir.