Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
17.03.2016

TRT Savaş Muhabiri Mehmet Akif Ersoy "Kamera Arkası Ortadoğu"yu Anlattı

Ağaçaltı Fikir ve Medeniyet Topluluğu tarafından organize edilen ve TRT Savaş Muhabiri Mehmet Akif Ersoy'un katılımıyla gerçekleşen "Kamera Arkası Ortadoğu" programı AKEF Erol Güngör Konferans Salonunda yapıldı.

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği programda, TRT Savaş Muhabiri Mehmet Akif Ersoy, Ortadoğu'da aslında neler olduğunu, yaşanılanların medya tarafından nasıl manipüle edildiğini, bölgenin nabzını ölçerken nelerle karşılaştıklarını dinleyenlerle paylaştı.

Medyanın olmayan bir şeyi var gibi, var olan bir şeyi isterse hiç olmamış gibi gösterme gücüne sahip olduğuna değinen Ersoy, Ortadoğu'da yanan ateşin uzun zaman sönmesinin mümkün olamayacağını da üzülerek ifade etti.

Ortadoğu'daki uluslararası projelere değinen Ersoy, bölgede görev yaptığı dönemde korkunç sahnelerle karşılaştıklarını da söyledi. Savaş bölgesinde bombalar altındayken hiçbir şey anlaşılamadığını ancak sessizlik çöküp de bir başına kaldıklarında esas acının, esas kaybın ortaya çıktığını ve meselenin o noktada insanı kaldıramayacağı yüklerin altına soktuğunun altını çizdi.

Savaş muhabiri olma sürecini, bu süreçte karşılaştığı zorlukları, bölgeden haber aktarırken yaşanılan talihsizlikleri kısa kısa dinleyenlerle paylaşan Ersoy, savaş muhabirliğinin gerçekten zor olduğunu, bu işin içine girmek isteyenlere birkaç sefer daha düşünmelerini tavsiye etti.

Mehmet Akif Ersoy'un bölgede görev yaptığı sürede, edindiği tecrübelerini ve izlenimlerini katılımcılara anlattığı program katılan herkes tarafından büyük bir dikkat ve ilgiyle dinlendi. Programın sonunda soru cevap bölümünün ardından Mehmet Akif Ersoy, öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.