Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
07.12.2019

Konya Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nın Açılışı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle “Konya Model Birleşmiş Milletler Konferansı” gerçekleştirildi.

Türkiye’den çeşitli lise ve üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek dünya sorunlarını tartışıp çözüm üretmeye çalıştıkları bir konferans olan ‘Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nın açılış töreni Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) Erol Güngör Konferans Salonunda yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, konferansın konusunun önemine dikkat çekerek, “Öğrencilerimiz dünden aldıkları güç ile geleceği yönetecekler ve iddiaları var. Birleşmiş Milletler gibi bir kurumun simülasyonunu yapmak demek, ‘ben de varım’ demektir. Artık Türkiye her noktada, her yerde ben de varım diyor. Böyle gençlerimiz olduğu sürece de yarınlardan daha da umutluyuz” diye konuştu.

Konya’da sıradışı işler yapıldığını kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Cesaret, başarıyı getiriyor. Bu yapılan çalışma birlik ve beraberlikten nasıl güzel bir enerjinin çıktığını gösteriyor. Milli Eğitim Müdürlükleri ve üniversitelerin yaptıkları ve yapacakları projelere çok güzel bir örnek bu program” dedi.

Birleşmiş Milletler’in iflas ettiği görüşünü dile getiren Rektör Zorlu, “Birleşmiş Milletler fonksiyonunu yitirmiştir. Yandaş bir teşkilat haline gelmiştir. Burada ortaya konan modelin, Birleşmiş Milletler’i gerçek ruhuna döndüreceğine inanıyorum. Birleşmiş Milletler; hakkaniyet, adalet ve herkese eşit muamele etme fonksiyonunu yitirmiş durumda. İdeolojik, politik takıntılardan uzak, Birleşmiş Milletler’in nasıl olması gerektiğinin bu çalışmada ortaya konacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Öğrencilerimiz, Birleşmiş Milletler’in simülasyonunu yaparak aslında dünyanın Türkiye’ye ne kadar ihtiyacı olduğunu gözler önüne seriyor.  Dünyadaki tüm garibanlar, ezilenler gözünü Türkiye’ye çevirmiş, Türkiye’nin ne yapacağını, ne söyleyeceğini bekliyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler’de ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek aslında mazlumların sesi olma yolunda önemli bir mesafe kat etti ve dünya Sayın Cumhurbaşkanımızı yakinen takip ediyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından komite toplantılarına geçildi. Konferansa, Türkiyenin çeşitli illerinden toplam 22 okul beraberinde danışman öğretmenler ve okul müdürleri, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesinden öğrenciler ile beraber toplamda 250 delege ve 50’den fazla ekip üyesi katılım gösterdi.

Konferans 3 gün boyunca Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinde devam edecek ve konferansın kapanış töreni 8 Aralık’ta AKEF Erol Güngör Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.