Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
05.11.2019

Fakültemizde Yazar Ayşegül Genç ile “Ceylan Uykusu” Kitabı Konuşuldu

Fakültemiz bünyesinde 2017’den beri, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Turanalp danışmanlığında faaliyet gösteren Ebedi Gençlik Topluluğunun düzenlediği programla okurları, yazar Ayşegül Genç ile buluştu.

 

Romanlarıyla kendisine has bir okur kitlesi oluşturmuş olan yazar Ayşegül Genç ile son çıkan, aynı zamanda kendisinin edebiyat dergilerinde yayımladığı öykülerinden oluşan “Ceylan Uykusu” adlı kitabının kritiği yapıldı.

 

Programda okuma ve yazma serüvenine değinen yazar, okurlarına “Yetenekleriniz doğrultusunda ilerleyin.” tavsiyesinde bulundu. Edebiyatın bir yönünün “Okuyucunun kalbindeki saf noktayı arama, bulma telaşıdır.” diyerek açıklayan Ayşegül Genç, yazılarında bunu yakalamaya çalıştığını belirtti. Bir katılımcının sorusu üzerine “Bugün ‘huzur’ kelimesi çıktı lügatlerimizden; onun yerini ‘keyif’ kelimesi aldı. Çay keyiflerimiz, kitap keyiflerimiz… Keyif bireyseldir, huzur toplumsal. Bireyselliği toplumsallığa, keyifleri huzura çevirmeliyiz.” diyen yazar Genç, kelimelere yüklenen anlamların algıları da dönüştürdüğünden söz etti.

 

Katılımcıların istifade ile ayrıldığı bu samimi buluşma sonunda yazar Ayşegül Genç, okurları için kitaplarını imzaladı.