Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
17.08.2017

Azerbaycanlı Akademisyenler Fakültemizde

Mayıs 2017 tarihinde Azerbaycan’da yapılan Uluslararası Hamza Nigarî Sempozyumu’na Fakültemizden katılan öğretim üyelerimizin Bakü Devlet Üniversitesi öğretim üyeleri ile kurduğu kültür ve dostluk köprüsü sayesinde kardeş ülke Azerbaycan’dan bir grup akademisyen Fakültemize bir ziyaret gerçekleştirdi.

Çoğunluğu Azerbaycan’da farklı bölümlerde alanında önemli akademisyenler olan 25 kişilik bir öğretim üyesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Altıntaş’tan Fakültemiz hakkında bilgiler aldılar.

Prof. Dr. Ramazan Altıntaş “Biz ülkemizde Azerbaycan’a Can Azerbaycan deriz ve çok severiz. Daha önce farklı zamanlarda iki kez ziyaret etme imkânı bulduğum ve özellikle Karabağ yetimlerinin kaldığı yetimhane ziyareti ben de hep buruk bir hatıradır. Hocalı katliamını yapanları her zaman Konyalılar olarak lanetliyoruz. Temennim Karabağ topraklarının bir an önce özgürlüğüne kavuşmasıdır. Sizleri Fakültemiz ve Konya’da misafir etmekten onur duyuyoruz.”

Ramazan Altıntaş “Ülkemizin yaşamış olduğu hain darbe girişimi esnasında Azerbaycan Devlet Başkanımız İlham Aliyev’in hemen ülkemize bir ziyaret gerçekleştirerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletimizin yanında olduğunu beyan etmesi hepimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir.”

Azerbaycan Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fariz Halili de “Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek Azerbaycan’dan uçakla İstanbul’a gelip dönmek yerine karayoluyla Türkiye’ye gelmeyi daha uygun gördüklerini söyledi. Böyle gruplar halinde iki ülke arasında kültür ve kardeşlik köprüleri kurmak için çalışıyoruz. Aramızdaki kardeşliği pekiştirerek devam ettirmek istiyoruz. Bizi burada konaklayan dostlarımız Doç. Dr. Mustafa Yıldırım, Doç. Dr. Hikmet Atik, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Aras, Yrd. Doç. Dr. Aytekin Şenzeybek, Uzman Necati Şahin ve Erol Uğraşkan hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sayın dekanımıza da göstermiş olduğu sıcak ilgi ve alakadan dolayı da teşekkür ediyorum.” dedi.

Doç. Dr. Mustafa Yıldırım da iki devlet tek millet anlayışının sözde kalmaması gerektiğini söyleyerek “Zaman kardeşlikleri güçlendirme zamanıdır. Temennim bu kardeşlik ortamının devamlı olması ve bu dostluğun Azerbaycan Devlet Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında ortak bilimsel çalışmalara vesile olmasıdır.” dedi.