Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
06.06.2017

Uluslararası Öğrencilerimiz Mezun Oldu

Konya'da öğrenim gören Uluslararası öğrencilerin katıldığı "Uluslararası Öğrenci Programları Mezuniyet Töreni" Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rifat Fejzic, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, ilçe müftüleri, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde öğrencilere seslenen Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ilahiyat mesleğinin kutsal olduğunu vurguladı. Fakültelerinin uluslararası bir hüviyet kazandığını söyleyen Altıntaş, 60 ülkeden 250 uluslararası öğrencileri olduğunu belirterek 34 öğrencinin mezun olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Avrupalı komşulara göğüslerinizi gere gere siz farklı inançları, farklı kültürleri, farklı mabetleri, yan yana yaşatma konusunda henüz çok genç ve tecrübesizsiniz demeleri gerektiğini belirtti. Öğrencilere desteklerinin süreceğini belirten Görmez: "Diyanet İşleri Başkanlığı yanınızda olacak, hizmetinizde olacak. Sizinle beraber olacak. Bu ilk öğrencilerimiz. Sorunlarınızı biliyorum. Hiçbir sorun kalmayacak. Gittiğiniz yerde diyanet sizin daima yanı başınızda destekçiniz olacak, birlikte çalışacağız inşallah..." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 10-20 yıl gecikmiş hizmetleri yapmanın mahcubiyeti içerisinde olduklarını söyleyen Görmez: "Eğer biz bu mahcubiyetleri yaşamasaydık bu millet başkaları tarafından 40 yıl aldatılmayacaktı. Sahte Türkçe Olimpiyatlarıyla bu millet yanlış yönlere sevk edilmemiş olacaktı. Onun için hep birlikte 100 bini aşkın din görevlisi kardeşlerimizle beraber Türkiye'nin her tarafında kapı kapı, cadde cadde, sokak sokak gezerek minarenin ruhunu, minberin ilmini, kürsünün nasihatini sadece camiye saklamayıp caddelere, sokaklara şehirlerimizin ruhlarına, evlerimize taşımak zorunda olduğumuzu buradan tekrar ifade ediyorum." dedi.

Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rifat Fejzic ise, "Aslında biz balkanlarda Osmanlı'dan İslamı kabul ettiğimiz için ne kadar şanslıyız diye düşünüyoruz. Çünkü Müslümanlara karşı olan o sevgiyi, İslam'a olan sevgiyi, Arap harflerine olan sevgiyi biz sizden aldık. Bu çocukları da siz burada öğretiyorsunuz. Böylece İslam tarihini tekrar canlandırıyorlar." ifadelerini kullandı.

Program sonunda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.