Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
10.05.2017

Dinler Coğrafyası Dersi Kapsamında Öğrencilerimiz Tarsus, Gaziantep ve Şanlıurfa'yı Gezdiler

Dinler Coğrafyası dersi kapsamında 3'üncü sınıf öğrencilerimizle birlikte 29 Nisan-1 Mayıs 2017 tarihlerinde Tarsus, Gaziantep ve Şanlıurfa'ya Fakültemiz hocalarından Yrd. Doç. Dr. Ahmet Aras ve Doç. Dr. Hikmet Atik'in rehberliğinde bir gezi düzenlenmiştir.

Tarsus'ta Ashab-ı Kehf mağarası, Danyel Aleyhisselam ve St. Paul Kilisesi; Gaziantep'te Birecik Barajı altında kalan Antik Zeugma kenti mozaiklerinin bulunduğu müze; Urfa'da Hz. İbrahim'in doğduğu söylenilen mağara, ateşe atıldığı belirtilen mancınıklar ve Balıklı Göl çevresi ile Eyüp Aleyhisselam'a ait sabır makamı, mezarı, yine Elyesea Aleyhisselam'a ait olduğu ifade edilen mezar ziyaret edilmiş, eski Harran kültürünün merkezi Harran İlçesindeki Üniversite kalıntıları, Harran evleri ve Halfeti Antik Kenti gezilmiştir.