Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
01.08.2017

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Ek Madde-1 ile Yatay Geçiş (ÖSYM Puanı ile Yatay Geçiş) İlanı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 02.06.2017 tarihli  Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri konulu yazıları gereği Ek Madde-1 maddesi hükümlerince, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında uygulanmak üzere yatay geçiş başvurular  01 - 15 Ağustos 2017 tarihleri arasında Ek Madde-1 yatay geçiş başvuruları alınacaktır. Ek Madde-1 yatay geçiş'e başvuracak olan öğrencilerin 15 Ağustos 2017  saat 17:00'a kadar evrakların fakültemize ulaşması gerekmektedir. 15 Ağustos 2017 saat 17:00'a  kadar Fakültemize ulaşmayan yatay geçiş evrakları işleme alınmayacaktır..

Gerekli Belgeler:

1. Not Belgesi: Başvuran öğrencinin ayrılacağı yükseköğretim kurumundan alacağı, "izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları ve genel ağırlıklı not ortalamasını gösteren" resmi onaylı belgenin aslı (İmzalı ve mühürlü / aslı)

2. ÖSYM Yerleşme, Kazandı  Belgesi (Onay Kodlu). (İlahiyat Fakültesi dışındaki Fakültelerden Fakültemize Ek Madde-1 ile yatay geçiş için başvuran öğrenicilerin ÖSYM yerleşme belgelerinin yanında muhakkak YGS yerleştirme puanlarını gösteren Onay Kodlu belgeyi eklemek zorundadır).

3. Öğrencinin aldığı derslere ait müfredatı ve ders içerikli belge (İmzalı ve mühürlü)

4. Öğrencinin yatay geçiş yapacağı programı belirten dilekçe (Öğrenci başvurduğu programı normal veya ikinci öğretim olarak dilekçesinde belirtecektir. İki öğretimede başvuracak olan öğrenciler 2 adet dileçe düzenleyerek belge eklerinden de 2 adet hazırlamaları gerekmektedir.)

5. Öğrenci belgesi aslı (İmzalı ve mühürlü)

6. Daha önceden Ek-1 madde ile yatay geçiş yapmadığına ilişkin resmi yazı (Öğrenciler bu belgeyi transkriptte veya öğrenci belgesinde de yazı ile belirtebilirler.)

7. Nüfus Cüzdanı fotokopisi

 

NOT: Yukarıda belirtilen evraklardan herhangi birinin eksik olması durumunda öğrencilerin dilekçeleri kesinlikle işleme alınmayacaktır.

Yatay geçiş dilekçesi için tıklayınız.

Fakültemize ait taban ve tavan puanları için tıklayınız.