Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
10.08.2016

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı ÖSYM Puanı ile Yatay Geçiş (Ek Madde-1) İlanı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 08.01.2015 tarihli Yürütme Kurulu'nun Ek Madde-1 maddesi hükümlerince, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında uygulanmak üzere yatay geçiş başvurularına ilişkin uygulama esasları kararı gereği Ek Madde-1 yatay geçiş başvuruları ilgili Fakülte tarafından Ağustos ayının sonuna kadar alınacaktır.

Gerekli Belgeler:

1. Not Belgesi: Başvuran öğrencinin ayrılacağı yükseköğretim kurumundan alacağı, "izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları ve genel ağırlıklı not ortalamasını gösteren" resmi onaylı belgenin aslı (İmzalı ve mühürlü)

2. ÖSYM yerleşme ve ÖSYS sonuç belgeleri (Onay kodlu)

3. Öğrencinin aldığı derslere ait müfredat içerikli belge (İmzalı ve mühürlü)

4. Öğrencinin yatay geçiş yapacağı programı belirten dilekçe (Öğrenci başvurduğu programı normal veya ikinci öğretim olarak dilekçesinde belirtecektir.)

5. Öğrenci belgesi (İmzalı ve mühürlü)

6. Daha önceden Ek-1 madde ile yatay geçiş yapmadığına ilişkin resmi yazı (Öğrenciler bu belgeyi transkriptte veya öğrenci belgesinde de yazı ile belirtebilirler.)