Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
10.05.2023

Hazırlık Sınıfı Gözetimli Sınav Duyurusu

14. Yoklama sınavı 12.05.2023 Cuma günü saat 14:00'da, 1. telafi sınavı ise 15.05.2023 Pazartesi günü saat 12:30'da yapılacaktır. Bu sınavlardan itibaren gözetimli sınav uygulamasına geçileceğinden aşağıdaki duyuruyu dikkatle okuyup uygulamanız önem arz etmektedir.
NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı Sınavlarının uygulama esasları:
1. Arapça Hazırlık Sınıfı Sınavlarına giriş NEÜ Uzaktan Eğitim ve Araştırma Merkezi (UZEM) sistemi üzerinden gözetimli olarak yapılacaktır.
2. Sınav saatinden 15 dakika önce uzaktan eğitim aldığınız uzaktan eğitim sayfasına giriş yapınız.      https://uzaktanegitim22bahar.erbakan.edu.tr
3. Sistem üzerinde gözüken  “HAZIRLIK SINAV_SB:A (İLAHİYAT)” adlı dersi seçiniz ve sınav tarihinin bulunduğu haftada yer alan sınav uygulamasını açınız.
4. Söz konusu sınava giriş yapabilmeniz için cihazınızın kamera uygulaması çalışır durumda olmalıdır. Görüntünüzü sizi net bir şekilde gösterecek şekilde ayarlayınız. (Bunun için oda aydınlatması, kameranın açısı vb. düzenlemeleri yapınız.) Kamera uygulamasını açmadan söz konusu sınav ekranı açılmayacak ve öğrenci hakkında kopya işlemi uygulanacaktır.
5. Kameranızı açtıktan ve sayfada karşınıza çıkan taahhüt metnini onayladıktan sonra sınav ekranında karşınıza çıkan bağlantı üzerinden hazırlık öğrenci sayfanızı açınız. (NOT: Uzaktan eğitim sayfasında yer alan sürenin sınav süresi ile alakası yoktur. Süreniz soru bazlı olarak uygulanmaya devam edecektir.)
6. Hazırlık öğrenci girişi ekranınız yeni bir sekmede açılacaktır. İlk giriş yaptığınız UZEM sınav sayfasını kesinlikle kapatmayınız ve sınav süresince açık bulundurunuz. Söz konusu sayfayı kapatan öğrenciler hakkında kopya işlemi uygulanacaktır.
7. Gerek uzaktan eğitim sayfasına gerekse hazırlık öğrenci giriş sayfasına aynı cihazdan girmeniz gerekmektedir. Farklı cihazlardan giriş yapan öğrenciler (IP kontrolleri yapılarak) tespit edilecek ve haklarında kopya işlemi uygulanacaktır.
8. Ayrıca sınav esnasında gözetmeniniz tarafından aranabileceğinizden hazırlık öğrenci sayfanızdaki iletişim bilgilerinizi kontrol ederek cep telefonu numaranızı yazınız.