Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
27.02.2023

Öğretmenlik Uygulaması Dersi Hk. (27.02.2023 )

Sevgili öğrenciler,

Yüksek Öğretim Kurumu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre Öğretmenlik Uygulaması dersi, öğrencilerin bulunduğu illerde yürütülebilecektir:

a) Fakültemiz öğrencileri başka bir ilde öğretmenlik uygulaması yapabilirler. Bunun için o illerdeki İlahiyat/İslami İlimler Fakültesi öğrenci işlerine başvurabilirler.

b) Başka üniversite İlahiyat/İslami İlimler öğrencileri fakültemizde öğretmenlik uygulaması yapabilir.

NOT: Bütün öğrenciler, ilgili başvurularını fakültemize 03.03.2023 tarihi saat 17:00’a kadar yapmış olmalıdırlar.

Detaylar:

1) Fakültemiz öğrencisi olup Öğretmenlik Uygulaması II dersini Konya’da alacak olan öğrencilerimizin herhangi bir müracaatına gerek yoktur. Gidecekleri okulla ilgili liste fakültemiz sayfasında yayınlanacaktır.

2) Fakültemiz öğrencisi olup, başka ilde Öğretmenlik Uygulaması II dersini alacak olan öğrenciler, uygulamayı yapmak istedikleri illerdeki İlahiyat/İslami İlimler Fakültesi öğrenci işlerine başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca Ahmet Keleşoğlu İlahiyat fakültemize de başvurmaları gerekmektedir. Başvuru dilekçesi için tıklayınız.

3) Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi öğrencisi olmayıp da öğretmenlik uygulamasını burada yapmak isteyen öğrenciler başvuru dilekçesi için tıklayınız.

NOT 1) Başka ilde Öğretmenlik Uygulaması II dersini alacak olan öğrencilerin vakit kaybetmeden bulundukları illerdeki İlahiyat/İslami İlimler Fakültesi öğrenci işlerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Belirttiğimiz 01.03.2023 tarihi fakültemize dilekçeleri en geç göndermeleri gereken tarihtir. Diğer fakültelerin akademik takvimleri farklılık gösterebilecek olup, yukarıdaki tarihten önce de başvuru kabulü sona erebileceğinden acil olarak başvuru yapmanız önemlidir.

NOT 2) Bulundukları ilde üniversite veya Milli Eğitim kurumları açılmadığı için Öğretmenlik Uygulamasını yapamayanlar, en yakın ilde bulunan İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri öğrenci işlerine müracaat ederek o ilde Öğretmenlik Uygulaması II dersini alabilirler.

NOT 3) Konya’da yapılacak bütün öğretmenlik uygulamaları şehir merkezinde olacaktır.

NOT 4) İsteyen öğrencilerimizin kayıt dondurma imkânı mevcuttur. Kayıt dondurmak isteyenlerin fakültemize dilekçe vermeleri yeterlidir.