Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
21.02.2021

Üstten, Alttan, Açılmayan Dersin Yerine Ders Alma ve Mezuniyete Engel Tek Ders Alma DİLEKÇELERİ

22 -26. 02.2021 tarihleri arasında öğrencilerimiz Üstten, Alttan, Açılmayan dersin yerine ders alma, Mezuniyete engel tek ders alma ve ders kaydını yapmayan öğrencilerimiz mazeretli ders kayıtları için belirtilen tarihler arasında aşağıdaki dilekçeleri doldurarak   [email protected] adresine dilekçelerini İMZALI bir şekilde göndermeleri gerekmektedir.

1- Üstten ders alma : Öğrencilerin bir üst sınıftan ders alabilmesi için yönetmelik gereği bir alt sınıftan hiçbir dersin olmaması gerekmekte ve genel ağırlıklı not ortalamasının 3.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Öğrenci eğitim-öğretim sınav yönetmeliği gereği toplam 9 AKTS’ ye kadar bir üst sınıftan ders alabilir. Bu durum dikkate alınarak dilekçeler değerlendirilecektir.

NOT :  Üstten ders dilekçeleri Öğrencilerimizin İlgi danışmanlarına iletilecek ve danışman onay verdiği takdirde öğrencilerimize üstten ders verilecektir.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Muafiyet Ve İntibak İşlemleri Yönergesinin 6. Maddenin 5 fıkrasında "İntibakın yapıldığı ilk eğitim-öğretim yılında üstten ders alınamaz. Sonraki yarıyıllarda üstten ders alınabilmesi için üniversitemizin ilgili yönetmeliğinde belirtilen üstten ders alma için gerekli başarı şartları aranır." denildiğinden intibak öğrencileri üstten ders alamazlar.

1-Mazeretli Ders Kayıt dilekçesi için tıklayın

2-Üstten ders alma dilekçesi için tıklayın.

3-Not yükseltmek için alttan ders alma dilekçesi tıklayın.

4-Kapanan dersin yerine ders alma dilekçesi tıklayın.

5-Mezuniyete engel tek ders dilekçesi için tıklayın