Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
20.06.2018

Başvuru tarihleri (Arapça Yaz Kursları - 2018) 04 Temmuz 2018'e kadar uzatılmıştır.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi'nde Arapça Yaz Kursları açılacaktır. Kurs süresi (Kurban bayramı öncesi 7 hafta bayram sonrası 3 hafta olmak üzere toplam) 10 hafta olup toplamda 200 saat ders verilecektir***. Kurs programları aşağıda belirtildiği şekildedir. Kayıt tarihleri içerisinde kurs müracaatlarının gerçekleştirilmesi önemle rica olunur.

KURS TARİHLERİ:

Kayıtlar için son tarih: 04 Temmuz 2018 Çarşamba

Dersler: 02 Temmuz 2018 - 14 Eylül 2018 (18 – 26 Ağustos tarihleri arası Kurban Bayramı Tatili)

NOT: Her gün 4 saat ders olup, dersler 09:00’da başlayacaktır.

KAYIT İŞLEMLERİ:

Kayıtlar N.E.Ü. A.K. İlahiyat Fakültesi'nde 1. Kat 138 numaralı odada yapılacaktır.

Müracaat: Kader KARA (Bölümler Sekreterliği)

Tel: 0332 323 82 50 (Dâhili: 8045)

NOT: Kayıtlar şahsen müracaatla yapılmakta olup telefonla kayıt yapılmamaktadır.

KURS PROGRAMLARI:

1. MUAFİYET GRUBU

A- Fakültemizde öğrenim görmekte olup hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilerimiz.

B- Bu yıl İlahiyat Fakültesi'ne ilk defa kaydolup muafiyet sınavına girecek öğrenciler.

NOT: Farklı fakültelerde öğrenim görmekte olan öğrencilerden muafiyet sınavına yönelik bir talep gelirse Muafiyet (A) grubuna dâhil olacaklardır.

2. TEMEL ARAPÇA GRUBU

A- Bu yıl İlahiyat Fakültesi'ne ilk defa kaydolup hazırlık sınıfı okuyacak öğrenciler.

B- İHL ve Açıköğretim İlahiyat Önlisans öğrencileri ya da diğer Arapça eğitimi almak isteyenler.

3. İLERİ DÜZEY ARAPÇA GRUBU

Bu programa fakültemizde öğrenim görmekte olup hazırlık sınıfında başarılı olan öğrencilerimiz ve fakülte dışından yeterli düzeyde Arapça altyapısı olan öğrenciler başvurabilecektir. Bu program sözlü ve yazılı anlatım becerilerinin geliştirilmesine yöneliktir.

4. YDS / YÖKDİL HAZIRLIK GRUBU

YDS / YÖKDİL sınavlarına hazırlananlar için metin okumalarıyla kelime dağarcığını geliştirme ve geçmiş yıllarda bu sınavlarda çıkmış soruları çözümleme çalışmalarına yöneliktir.

*** (2018 Sonbahar Dönemi YDS 09.09.2018 tarihinde yapılacağından dolayı kursun süresi 9 haftadır. Dolayısıyla ders saati 180 saattir.)