Hemşirelik Fakültesi
18.10.2021

Tebrik

Fakültemiz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Aliye ÇAYIR’ın doktora tez çalışması olan ‘The relationship among educational skills, general self-efficacy perceptions and performance in nursing instructors’ isimli makalesi Q1 kapsamındaki ‘Nurse Education Today’ dergisinde yayınlanmıştır. Hocalarımızı kutluyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

Makale hakkında bilgi veren ÇAYIR, “Hemşire öğretim elemanlarının öz yeterlik ve performans algısının eğitim becerileri üzerinde etkili olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle çalışmamızın amacı, hemşire öğretim elemanlarının eğitim becerileri, genel öz yeterlik algısı ve performans değerlendirme düzeyi arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Sonuç olarak; Eğitim becerilerini kullanma sıklığı arttıkça genel öz yeterlik algısı ve performansın yükseldiği, genel öz yeterlik algısı yükseldikçe performansın arttığı belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda, yükseköğretimde eğitimcilere yönelik yapılan eğitici eğitimlerinde, bu faktörlerin (eğitim becerileri, öz yeterlik algısı ve performans) arasındaki yordayıcı ilişkinin dikkate alınması önerilmektedir” açıklamasını yapmıştır.