Hemşirelik Fakültesi
26.06.2019

Dekanımızın Mezuniyet Konuşması

Sayın Rektörüm, Saygıdeğer velilerimiz, Sevgili mezunlarımız.

 7 yıl önce 14.12.2012 tarihinde açılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde Hemşirelik Bölümü olarak 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde eğitime başladı.

06.07.2018 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri yeni kurulmuş olan Hemşirelik Fakültesi’ne aktarılarak bugün itibariyle sizlerle üçüncü dönem mezunlarını vermektedir.

Aklınızda kalan acı tatlı birçok anılarla buradan ayrılırken eğitimini aldığınız hemşirelik mesleğinizin en iyi temsilcileri olacağınıza gönülden inanıyorum.

Hemşirelik, ancak insan sevgisiyle dolu yüreklerin yapabileceği, hastaların mutsuz, umutsuz, yılgın, kırgın, bitkin, öfkeli ve benzeri sağlık açısından en zayıf ve kritik anlarında, belki de kendisinin veya sevdikleri yakınlarının ihtiyaç duyduğu zamanda “önce hastam” diyerek sabır, hoşgörü ve şefkatle, ırk din dil cinsiyet v.b. farklılık ayrımı yapmaksızın fedakarca sunulan bir hizmetle, geleceğe umut verme ve acı dindirme sanatı.

Kainatın kendisine hizmet etmesi için yaratıldığı tek varlık insana birebir aracısız yapılan kutsal bir bakım hizmeti. Değerli mezunlarımız bunun karşılığı madde ile maaş ile ölçülemez. Dünya serveti kadar harcama yapsanız hasta ve yakınlarından alacağınız o minnet dolu bakışın, arkanızdan edilen duanın bedelini karşılayamazsınız.

Rabbimizden şifa emrini doktorlardan order olarak alıp ihtiyacı olan insanlara ulaştıran, sağlık ordusunun fedakar, cefakar neferleri olan, görev esnasında hastayla en fazla temas eden sizlerin; bazen bir işaretiniz, bazen bir dokunuşunuz, bazen de sadece bir gülümsemeniz hastanın bağışıklık sistemini harekete geçirmeye, şifa sürecini hızlandırmaya yetecektir.

Bu herkesin yapabileceği bir meslek değildir. İşte bunun içindir ki Şeyh Edebali’nin “insanı yaşat ki devlet yaşasın” diyerek işaret ettiği mesleklerden en kutsalına sahip sizler Rabbimiz tarafından seçilmiş insanlarsınız.

Sadece bir hareketinizle O’nun rızasını kazanabilir veya kaybedebilirsiniz. Bir hayat kurtarmayı bütün insanlığı kurtarmakla eş sayan Rabbimizin şafi isminin tecellisi için hizmet üreteceksiniz.

Mezuniyet törenleri sizin olduğu kadar bizim de en gururlu günlerimizden biridir.

Bu nedenle, öğrencilerimizin mezuniyetlerinde en büyük paya sahip olan ve her biri ulusal ve uluslararası anlamda alanlarında en iyi olan bütün yönetici, öğretim üyesi ve öğretim elemanı, ilmik ilmik beyin dokuyucu sabır ve sebat timsali arkadaşlarıma,

fakültemizin tüm proje ve programlarının alt yapısında emek ve hizmetleri olan başta sekreteryası olmak üzere idari, teknik, hizmet ve güvenlik personelinden oluşan meçhul emektar kahramanlarına ayrı ayrı gönülden teşekkür ederim.

Sevgili mezunlarımız, sözlerime son verirken, hayatınız boyunca sadakat, sabır, sebat ve edeple hareket etmenizi diliyor, heyecan ve cesaretinizi asla kaybetmeden çalışmak zorunda olduğumuzu asla unutmayacağınızı umuyoruz. Çok ama çok çalışmalıyız. Çünkü;

Halk içinde bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi, diyerek dünyadaki en kıymetli ve değerli varlığın sağlık olduğunu vurgulayan ilham kaynağımız dedelerimize tazim ve terakki borcumuz var.

Bin bir türlü çilelerle mücadele ederek canlarını hiçe sayarak bu cennet vatanı bize emanet eden gazi ve şehitlerimize minnet borcumuz var.

Her bahar bir çiçekle başlar diyerek, herkesin arkasına bakmadan elinden gelenin en iyisini fert olarak yapmakla yükümlü olduğumuzu unutturmayan üniversitemize ismini verdiğimiz siyaset ve bilim insanı büyüğümüze, vefa ve idrak borcumuz var.

Sizlerden hiçbir karşılık beklemeden daima veren vermeye devam eden sebebi hayatınız eli öpülesi duası alınası ebeveynlerinize şükran borcumuz var.

Bizleri sevgilisine ümmet, kendisine kul kılan ve bizlere bugünleri yaşatan Rabbimize hamd ile tesbih borcumuz var.

Medeniyetimizi farklı ve eşsiz kılan, atalarımızdan intikal eden değer ve hassasiyetlerimizi kaybetmeden asıl medeniyetin ne olduğunu insanlığa göstermek zorundayız. Yaşatma ideali üzerinde daha da büyümek, muasır medeniyetler seviyesini aşmak için; okumaya ve çalışmaya devam edecek ve bilgilerimizi sürekli güncelleyerek, kendinizi sürekli geliştirerek, sorunlara iyi niyetli ve inovatif bir yaklaşımla çözümler üreterek, mesleğinize ve insanlığa en iyi şekilde hizmet edeceğinize olan inancımız tamdır.

İyi ki varsınız, Allah yâr ve yardımcınız, yolunuz ve bahtınız açık olsun.

Bugün mutluluğumuzu paylaşmak üzere teşriflerinden dolayı haziruna tekrar teşekkür eder, saygı selam ve muhabbetlerimi arz ediyorum.