Hemşirelik Fakültesi
20.05.2019

Dünya Hemşireler haftası kutlama programı (15/05/2019)

Fakültemizde 15 Mayıs 2019 tarihinde Asım Duman Konferans salonunda 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler haftası kutlama programı yapıldı. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Hemşirelik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Filiz HİSAR ve Dekanımız Prof. Dr. Mahmut BAYKAN’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar. Program hemşirelik birinci sınıf öğrencilerimiz Aleyna SORAN ve Mehmet İÇEN’in Anadolu’muzun türkülerinden hazırladıkları müzik dinletisi ile devam etti.

Programda fakültemizin 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında ilk doçent ünvanını alan Doç. Dr. Kamile ALTUNTUĞ hocamıza Doğum ve Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Emel EGE tarafından akademik biniş giydirildi. Biniş giydirme töreninden sonra 2018 yılı akademik teşvik ödüllerinde başarılı olan hocalarımız Prof. Dr. Emine GEÇKİL ve Dr. Öğr. Üyesi Saide FAYDALI’ya teşekkür belgeleri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin VATANSEV tarafından verildi.

Program Prof. Dr. Emel EGE’nin başkanlığında “Gönüllülük ve Hemşirelik” konulu panelle devam etti. Panelde YOBBA-Sınırları Aşan Gençlik Derneği Başkanı Doğan Can KARABUDAK  “Gönüllülük ve Yurtdışı Fırsatları”, Hemşire Neslihan GÖKÇE ŞAHİN’de “Gönüllülük ve Hemşirelik” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Panelin bitiminde Hemşirelik Haftası Düzenleme Komisyonu üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Dilek CİNGİL, Dr. Öğr. Üyesi Nesibe GÜNAY MOLU, Öğr. Gör. Nesime DEMİRÖREN, Öğr. Gör. Elanur KALECİ, Öğr. Gör. Fatma ÖZKAL, Arş. Gör. Maide YEŞİLYURT’a ve öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesiyle program sonlandı.

Tüm hemşirelerin 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası’nı kutluyoruz.