Hemşirelik Fakültesi
22.01.2019

"Bakım Davranışları Geliştirme Kursu" Gerçekleştirildi (17-18/01/2019)

Necmettin Erbakan Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi işbirliği ile düzenlenen “Bakım Davranışları Geliştirme Kursu” 17-18 Ocak 2019 tarihleri arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Simülasyon ve Modelleme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. İlkay Boz ve Doç. Dr. Emine Kol’un katkılarıyla gerçekleştirildi. Teorik ve uygulamalı olarak yürütülen kurs, öğretim elemanlarının yanı sıra Tıp Fakültesi Hastanesi hemşirelerinden de yoğun ilgi gördü. Hemşirelik mesleğinin asıl varoluş nedeninin bakım olduğuna vurgu yapan Doç. Dr. Emine Kol, hemşirelikte mesleki bilgi ve otonomide güçlenmenin tıbbi modelin baskınlığını engelleyeceğini ve hasta sonuçlarına olumlu yansıyacağını ifade etti. Doç. Dr. İlkay Boz ise, hemşirelerin bakım verirken varlığını sunmak, dinlemek, kabul etmek, göz teması kurmak, açık ve ulaşılabilir olmak, dokunmak gibi bakım davranışlarını kullanmalarının, hem bakım alan hastayı, hem de bakım veren hemşireyi iyileştirdiği ifade edildi. Ayrıca hemşirelik öğrencilerinin eğitim ortamlarının geliştirilmesindeki katkısı vurgulandı. Kurs sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.