Hemşirelik Fakültesi
12.05.2020

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası Mesajı

Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN) “hemşireler dünya sağlığında öncü bir ses” teması ile 2020 yılını hemşire (ve ebe) yılı olarak belirleyerek hemşirelerin kim olduklarına ve toplumun refahına nasıl katkıda bulunduğuna dikkat çekmiştir. Özellikle Dünyayı tehdit eden koronavirus pandemisinde bakım verici, eğitimci, lider ve savunucu olarak hemşirelerin sağlık bakımında ne kadar önemli bir rol üstlendiği anlaşılmıştır. Hemşireler doğumdan ölüme kadar yaşamın bütün dönemlerinde, hayatın en değerli ve en trajik anlara tanıklık eden, sağlık bakımının vazgeçilmez meslek üyeleridir. İnsan sevgisi, bakım ve emek üzerine temellenen hemşirelik mesleğinin potansiyel gücünün sağlıkla ilgili tüm kararlara daha etkili yansımasını ve sesinin daha güçlü duyulmasını dilerim. Hemşireler günümüz ve haftamız kutlu olsun.

Prof. Dr. Emel Ege

Hemşirelik Fakültesi Dekanı