Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
07.07.2021

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemizde 15 Temmuz Sergisi Açıldı


15 Temmuz Darbe Girişiminde yaşananları anlamak ve o gecede şehit olanları anmak için Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemizde düzenlenen ‘15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Serginin açılış törenine Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Paksoy, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Mercan, Seydişehir Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kahraman, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Adıgüzel ile akademisyen ve idari personel katıldı.

Programda konuşan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Paksoy, “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. 15 Temmuz gecesi milletimiz eğilmemiştir.” şeklinde konuştu.



Şehitlerin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Dekan Paksoy, “15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu amaçla açılan fotoğraf sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde en büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın ardından açılış yapılarak sergideki fotoğraflar incelendi.

Haber: Mehmet Tugay Aldemir
NEÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü