Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
07.03.2024

4-10 Mart Dünya Havacı Kadınlar Haftası "Pembe Kanatlar Havaya" Etkinliği düzenlendi.

Fakültemiz Havacılık ve ARGE Topluluğu tarafından "Pembe Kanatlar Havaya" faaliyeti Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat DİLMEÇ, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş DURDURAN ve değerli öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.
Konu ile ilgili konuşan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Murat DİLMEÇ; Fakültemiz Havacılık ve ARGE Topluluğu öncülüğünde bu özel günü kutlamak için bir araya geldik ve havacılık sektöründe çalışan kadınları onurlandırmak amacıyla muhteşem bir etkinlik gerçekleştirdik: Bugün, havacılık dünyasındaki kadınların azimlerini ve başarılarını kutlamak için bir araya geldik. Geçmişten günümüze, havacılık sektöründeki kadınlar, sektörün gelişiminde ve ilerlemesinde önemli bir rol oynamışlardır. Onların azmi, yetenekleri ve kararlılıkları, havacılık tarihinde iz bırakmış ve gelecek nesillere ilham kaynağı olmuştur. Etkinlik kapsamında, her biri umut ve ilham dolu olan pembe kanatlarla süslenmiş A4 kağıtlarından uçaklar yapıldı. Bu simgesel uçaklar, havacılıkta kadınların özgüvenlerini ve başarılarını yüceltmek için havaya bırakıldı. Her bir uçak, bir kadının cesaretini, gücünü ve kararlılığını temsil etti. Umuyoruz ki "Pembe Kanatlar Havaya" etkinliği, kadınların havacılık sektöründe daha da büyük başarılar elde etmeleri için bir motivasyon kaynağı olmuştur. Havacılıkta çalışan kadınların destekçisi olarak, birlikte daha güçlü ve daha ilerici bir gelecek inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Herkese katılımı ve destekleri için teşekkür ederiz dedi.