Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
05.09.2022

2022 TEKNOFEST Helikopter Tasarım Yarışmasında İkincilik ve TEKNOFEST Karadeniz En İyi Sunum Özel Ödülü Alan Demirkuş Takımımızın Başarısı

          2022 TEKNOFEST Karadeniz kapsamında gerçekleştirilen Helikopter Tasarım Yarışmasında Akademik Danışmanlığını Fakültemiz Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Enes GÜNALTILI’nın üstlendiği ve Takım Kaptanlığını Uçak Mühendisliği Bölümünden Abdülkadir ÖZDEMİR’in yaptığı Oğuz Kaan DODURGA, Muratcan SANCILI, Yasin DOĞAN, Tunahan Ekrem ÖZBEK, Oğuzhan GÖÇMEN, Eren ÇELİKATEŞ ve Yusuf ARAZ’dan oluşan DEMİRKUŞ takımımız yarışma kapsamında 524 takım arasından Türkiye 2.si olma başarısı göstermişlerdir. Bu kapsamda 20.000 TL olan ödülü ve İKİNCİLİK kupasını BAYKAR Savunma Teknik Müdürü Selçuk BAYRAKTAR’dan canlı yayında almışlardır. Buna ek olarak DEMİRKUŞ ekibimiz ikinci bir ödül olarak TEKNOFEST Karadeniz En İyi Sunum Özel Ödülünü alma başarısı da göstermiştir.
         
          Demirkuş Takımı Danışmanı Fakültemiz Öğretim Elemanı Arş. Gör. Enes GÜNALTILI ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.